Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Bønnemos
1 dåse sorte bønner (ca. 230 g drænet)
60 g løg, rå
1 fed hvidløg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk rapsolie
1 dl vand
½ terning grøntsagsbouillon
1 håndfuld frisk koriander (kan udelades)
Burritosfyld
50 g revet ost, fx cheddar
300 g tomater
1 rødløg, 40 g
2 avocadoer, 300 g
200 g frisk spinat
Jalapeños efter smag
Kød
8 tynde skiver mørbrad af gris eller en anden rest stegt kød af gris, 200 g
Tilbehør
8 store fuldkornstortillas
Sådan gør du
Bønnemos
- Hæld bønner i en sigte og skyl dem med koldt vand
- Pil og hak løg og hvidløg groft
- Varm en pande ved god varme og rist koriander og spidskommen et par minutter
- Tilsæt olie og steg løg og hvidløg et par minutter
- Tilsæt bønner, vand og bouillonterning
- Lad det koge op og varm bønnerne igennem ved middel varme i 2-3 minutter
- Tilsæt frisk koriander og blend bønnemosen med en stavblender, enten i gryden eller i en skål. Den virker ret lind, men tykner når den lige får lov til at køle lidt af
- Smag til med salt og peber
Fyld
- Skyl tomater og skær dem i mindre stykker
- Pil løg og skær det i tynde skiver
- Fjern sten og skær avocadoer i tynde skiver
- Fordel spinat, tomat, løg, avocado og revet ost på tortillaerne
- Rul dem sammen
Energifordeling
Nu hedder det mørbrad fra gris. Tidligere hed udskæringen svinemørbrad.
Næringsindhold pr. person (ca. 463 g af retten):
Energi: 2287 kJ (545 kcal)
protein: 26 g
kulhydrat: 52 g
kostfibre: 14 g
fedt: 23 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 493 kJ (117 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 11 g
kostfibre: 3 g
fedt: 5 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person