Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
250 g hakket grisekød
1 fed hvidløg
1 bundt purløg
1½ tsk karry
½ tsk salt
Peber
15 g smør eller 1 spsk olie
½ æble, fx Jonagold
½ dl mild mango chutney
2 lyse boller, ca. 200 g
¼ iceberg salat
⅓ salatløg
Sådan gør du
Krebinetter
Rør kødet med presset hvidløg, klippet
purløg, karry, salt og peber.
Form kødet til to store og flade
krebinetter.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun
krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem
færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Skær æblet i
små tern og bland dem med mango chutney.
Flæk bollerne og rist stykkerne
på en brødrister. Smør brødet med mango chutney blandingen.
Læg de lune brød
sammen om lidt af salaten, løg i ringe, de varme krebinetter og afslut med
salat.
Tips
- Burgerne kan bruges i madpakker og til picnic.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 368 g af retten) med hakket grisekød 6% fedt:
Energi: 2491 kJ (595 kcal)
Protein: 37 g
Kulhydrat: 70 g
Kostfibre: 5 g
Fedt: 17 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 678 kJ (162 kcal)
Protein: 10 g
Kulhydrat: 19 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 5 g