Burgere med krebinetter og mango chutney

Burgere med krebinetter og mango chutney kan bruges i madpakker og til picnic.

Af Karin Fisker | Hele året | Frokost, Madpakker | Hverdag, Sund hverdagsmad


Burgere med krebinetter og mango chutney

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g hakket grisekød
1 fed hvidløg
1 bundt purløg
1½ tsk karry
½ tsk salt
Peber
15 g smør eller 1 spsk olie

½ æble, fx Jonagold
½ dl mild mango chutney

2 lyse boller, ca. 200 g

¼ iceberg salat
⅓ salatløg

Sådan gør du

Krebinetter
Rør kødet med presset hvidløg, klippet purløg, karry, salt og peber.
Form kødet til to store og flade krebinetter.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun krebinetterne ca. 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.

Skær æblet i små tern og bland dem med mango chutney.

Flæk bollerne og rist stykkerne på en brødrister. Smør brødet med mango chutney blandingen.
Læg de lune brød sammen om lidt af salaten, løg i ringe, de varme krebinetter og afslut med salat.

Tips

  • Burgerne kan bruges i madpakker og til picnic.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 368 g af retten) med hakket grisekød 6% fedt:

Energi: 2491 kJ (595 kcal)

Protein: 37 g

Kulhydrat: 70 g

Kostfibre: 5 g

Fedt: 17 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 678 kJ (162 kcal)

Protein: 10 g

Kulhydrat: 19 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 5 g