Buddhabowl med quinoa og courgette nudler


Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 personer

350 g quinoa
2 lime
2 tsk olivenolie
Salt og peber

6 æg
200 g grønkål
1 courgette, 250 g
12 små dadeltomater
3 avocado
50 g feta

2 tsk chiliflager
6 spsk solsikkefrø
2 tsk olivenolie
1 spsk limesaft

Tilbehør

Groft hvedebrød, 300 g

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skyl quinoa i koldt rindende vand. Kog quinoa efter anvisning på pakken.
Hæld vandet fra i en si og kom quinoa i en skål.
Pres saften af limefrugterne, gem 1 spsk. Bland quinoa med limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Kog æggene i 8 minutter, de skal være næsten hårdkogte. Hæld vandet fra og afkøl med koldt vand. Pil æggene og skær dem i halve.
Skyl grønkål og hak det i mindre stykker. Kom hakket grønkål i et dørslag og hæld kogende vand over så kålen lige falder sammen og får en smuk grøn farve.
Skyl courgette og riv den i ”nudler” med et juliennejern eller en spirelli.
Skyl og halver tomater.
Halver avocado, fjern sten og skær i skiver.
Smuldr feta.

Fordel alle tingene i ”bunker” i seks skåle eller på et stort fad.
Drys med chiliflager og solsikkefrø.
Dryp med olivenolie og limesaft.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 16 %
Kulhydrat 42 %
Fedt 42 %
2950 kJ – 705 kcal

Sund hverdagsmad