Bryst af gris á la schnitzel med agurk og græskarpuré - 10 personer

Bryst af gris á la schnitzel med agurk og græskarpuré - 10 personer

Af KBH Madhus | Efterår | Hovedretter | Fest, Gæster, Weekend


Bryst af gris á la schnitzel med agurk og græskarpuré

Tilberedningstid

Ca. 3 dage heraf 1 times arbejdstid

Det skal du bruge

10 personer

3 kg grisebryst (et helt stykke uden svær og ben)
3 spsk salt
1 spsk sukker
Skal af 2 citroner
33 cl øl
2 dl hvedemel
3 æg
500 g panko

Græskarpure:
200 g løg
2 spsk vindruekerneolie
25 g smør
1 kg græskar, fx butternut eller hokkaido

Agurkesalat:
½ dl æbleeddike
4 dl lagereddike
3 dl sukker
2 chili
1 spsk fiskesauce
2 spsk soyasauce
2 agurker

Sådan gør du

For at opnå det bedste resultat skal retten laves over 3 dage.

1. dag:
Gnid grisen i salt, sukker og citronskal. Sæt på køl til næste dag.

2. dag:
Steg kødet i ovnen ved 160 grader i 1 time.
Hæld øllet over, skru ned til 130 grader og steg videre i 2 timer.
Lad det køle helt af, gerne natten over.

3. dag:
Snit løgene og sauter i olie og smør til det er glasklart.
Tilsæt stykker af græskar og lad det stege 3-5 minutter uden at tage farve.
Tilsæt eddike og lad det koge helt ind.
Tilsæt vand så det lige dækker og kog mørt.
Det tager cirka 25 minutter.
Blend det hele til en glat puré og smag til med peber, salt og eddike. Puréen skal have god syre op mod den fede gris.

Lav et opkog af sukker, eddike, fiskesauce, soyasauce og hakket chili.
Skræl agurken, fjern kernerne og skær i grove stykker.
Hæld den lune lage over og sæt på køl.

Skær det afkølede kød i skiver.
Vend kødet i skiftevis mel, pisket æg og panko.
Fritér kødet så det bliver gyldent og sprødt.
Steg kødet kort i ovnen ved 200 grader lige inden servering.

Retten kan både serveres som snack, som del af en større anretning eller som hovedret med kartoffelmos eller lignende.

Energifordeling

Ikke beregnet