Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
Frokostret til 4 personer eller forret til 8 personer
1 skinkemignon,
ca. 350 g
½ spsk olie
salt og peber
Bruschetta
1 flute, 30-35
cm
16 cherrytomater
1 fed hvidløg
125 g frisk
mozzarella
Salat
1 bundt rucola
1 spsk olie
1 tsk balsamico
Tilbehør
12 sorte oliven uden sten
Sådan gør du
Kødet
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun hurtigt skinkemignonen på alle sider. Læg kødet i et fad og stil det i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 40 minutter. Bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen være 65-70 grader. Ved 65 grader er kødet svagt rosa, mens det er gennemstegt ved 70 grader.
Pak kødet ind i stanniol til brødene er færdige.
Bruschetta
Skru ovnen op på 225 grader.
Skær flute i 4-8 meget skrå skiver, 2 cm tykke. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Rist skiverne i ca. 5 minutter, til de er gyldne. Skær tomaterne i halve og hak hvidløget fint. Læg tomaterne på brødet. Krydr med hvidløg, salt og peber. Skær mozzarellaen i skiver og fordel dem ovenpå tomaterne. Stil pladen i ovnen igen i ca. 7 minutter til osten er smeltet.
Skær skinkemignonen i tynde skiver og læg dem oven på brødene.
Bland salaten og læg den ovenpå.
Servér straks - ellers bliver brødet blødt. Skær oliven i skiver og brug dem som pynt ved servering.
Tips
- Skinkemignonen kan også steges i gryde. Efter bruning tilsættes ½ dl vand. Skru ned til svag varme og steg under låg i ca. 10 minutter. Vend kødet og steg endnu ca. 10 minutter i alt 20-25 minutter, hvis kødet ønskes gennemstegt.
- Skinkemignonen kan også grilles hel i ca. 27 minutter i alt, eller skinkemignonen kan flækkes og grilles i 6-7 minutter på hver side, ca. 13 minutter i alt.
I stedet for skinkemignon kan bruges svinemørbrad, Filet Royal eller svinekam uden svær i tynde skiver. - I stedet for skinkemignon kan bruges sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke, som steges i alt 1 minut på pande eller grill. Så er Bruschettaerne færdige på ca. 15 minutter. Grill også tomaterne og brødet på den ene side. Læg tomater og ost på, og grill brødet på den anden side, mens osten smelter oven på brødet. Læg kødet på og pynt med salat.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Frokostret
Protein 27%
Kulhydrat 43%
Fedt 30%
2270 kJ - 540 kcal
Forret
1135 kJ - 270 kcal