Tilberedningstid
Ca. 8 timer + tid til marinering
Det skal du bruge
24 personer til buffet eller frokostbord
500 g nakkefilet
1 tsk salt
1 tsk farin eller anden sukker
½ tsk knust sort peber
1 citron
1-2 kviste frisk rosmarin
24 skiver flute
1 fed hvidløg
75 – 100 g rucola salat
50 g frisk gedeost eller feta
Løgmarmelade
400 g rødløg
2 kviste frisk timian
1 spsk olie eller smør
3 spsk farin eller anden sukker
3 spsk balsamico
Sådan gør du
- Bland salt, farin og peber og gnid det ind i kødet. Læg det i en kraftig plastpose fx frysepose i køleskabet 12 timer. Vend det jævnligt.
- Tag kødet ud og dup det tørt. Læg det i en lille ovnfast fad/stegeso med låg. Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, rosmarin og 2 dl vand og læg låg på. Sæt fadet i ovnen og tænd på 100 grader. Lad det stå i 7-8 timer – til kødet falder fra hinanden, når man stikker en gaffel i det.
- Skær løgene igennem på langs og skær dem derefter i tynde skiver. Steg dem langsomt bløde i en dyb pande med olie eller smør, timian, salt og peber ved svag varme i ca. 20 minutter. Tilsæt farin og balsamico og lad det stege videre ved lav varme yderligere ca. 20 minutter – til de er som marmelade.
- Hæld dem over i et syltetøjsglas og fjern timiankvistene. Sæt låg på og stil det i køleskabet.
- Tag kødet op. Fjern fedt, m.v. fra det kogte kød. Flå kødet i strimler med et par gafler og rør lidt af stegevæsken i.
- Rist brødet og gnid det med et overskåret hvidløgsfed.
- Anret rucolasalat, kød, løgmarmelade og lidt frisk gedeost på brødet.
Tips
- Svinekæber eller svinebov kan bruges i stedet for nakkefilet.
- Kødet kan laves flere dage i forvejen og opbevares på køl.
- Kødet kan fryses.
- Pulled pork er også langtidsstegt svinekød.
- Løg-marmeladen kan laves flere dage i forvejen og gemmes i køleskabet.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 49%
Fedt 31%
135 kJ – 35 kcal