Det skal du bruge
24 personer til buffet eller frokostbord
500 g nakkefilet1 tsk salt
1 tsk farin eller anden sukker
½ tsk knust sort peber
1 citron
1-2 kviste frisk rosmarin
24 skiver flute
1 fed hvidløg
75 – 100 g rucola salat
50 g frisk gedeost eller feta
Løgmarmelade
400 g rødløg
2 kviste frisk timian
1 spsk olie eller smør
3 spsk farin eller anden sukker
3 spsk balsamico
Ca. 8 timer + tid til marinering
Sådan gør du
Bland salt, farin og peber og gnid det ind i kødet. Læg det i en kraftig plastpose fx frysepose i køleskabet 12 timer. Vend det jævnligt.
Tag kødet ud og dup det tørt. Læg det i en lille ovnfast fad/stegeso med låg. Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, rosmarin og 2 dl vand og læg låg på. Sæt fadet i ovnen og tænd på 100 grader. Lad det stå i 7-8 timer – til kødet falder fra hinanden, når man stikker en gaffel i det.
Skær løgene igennem på langs og skær dem derefter i tynde skiver. Steg dem langsomt bløde i en dyb pande med olie eller smør, timian, salt og peber ved svag varme i ca. 20minutter. Tilsæt farin og balsamico og lad det stege videre ved lav varme yderligere ca. 20 minutter – til de er som marmelade. Hæld dem over i et syltetøjsglas og fjern timiankvistene.
Sæt låg på og stil det i køleskabet.
Tag kødet op. Fjern fedt, m.v. fra det kogte kød. Flå kødet i strimler med et par gafler og rør lidt af stegevæsken i.
Rist brødet og gnid det med et overskåret hvidløgsfed.
Anret rucolasalat, kød, løgmarmelade og lidt frisk gedeost på brødet.
Tips
- Svinekæber eller svinebov kan bruges i stedet for nakkefilet.
- Kødet kan laves flere dage i forvejen og opbevares på køl.
- Kødet kan fryses.
- Pulled pork er også langtidsstegt svinekød.
- Løg-marmeladen kan laves flere dage i forvejen og gemmes i køleskabet.