Brunkål med sprængt flæsk

Brunkål med sprængt flæsk

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Brunkål med sprængt flæsk

Tilberedningstid

Ca. 1¾ time

Det skal du bruge

4 personer

1 kg sprængt svinebryst, kogestykket
1 lille hvidkål, ca. 1½ kg
3 spsk sukker
50 g smør
salt og peber




 

Tilbehør

4 skiver rugbrød
sennep
100 g rødbeder

 

Sådan gør du

Bestil kødet hos slagteren nogle dage i forvejen.

Del hvidkålen, fjern stokken og snit kålen ikke for fint.

Smelt sukkeret i en stegegryde. Tilsæt smørret, når sukkeret karamelliserer - bliver lysebrunt. Svits kålen i sukkerblandingen, til den bliver blank. Tilsæt salt, peber og 1 dl vand. Lav en fordybning i midten af kålen og læg kødet heri. Kom et lag kål over kødet. Læg låg på og lad det koge ved svag varme ca. 1½ time.
Tag kødet op og skær det i skiver.

Tips

  • Sprængt bov, skank eller nakkefilet kan bruges i stedet for svinebryst.
  • Medisterpølse og ferske udskæringer af bov, skank, nakkefilet og svinebryst kan bruges i stedet for sprængt kød.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 23%
Fedt 57%
4235 kJ -1010 kcal