Tilberedningstid
Ca. 1¾ time
Det skal du bruge
4 personer
1 kg sprængt svinebryst,
kogestykket
1 lille hvidkål, ca. 1½ kg
3 spsk sukker
50 g smør
salt
og peber
Tilbehør
4 skiver rugbrød
sennep
100 g rødbeder
Sådan gør du
Bestil kødet hos slagteren nogle dage i
forvejen.
Del hvidkålen, fjern stokken og snit kålen ikke for fint.
Smelt sukkeret i en stegegryde. Tilsæt smørret, når sukkeret
karamelliserer - bliver lysebrunt. Svits kålen i sukkerblandingen, til den
bliver blank. Tilsæt salt, peber og 1 dl vand. Lav en fordybning i midten af
kålen og læg kødet heri. Kom et lag kål over kødet. Læg låg på og lad det koge
ved svag varme ca. 1½ time.
Tag kødet op og skær det i skiver.
Tips
- Sprængt bov, skank eller nakkefilet kan bruges i stedet for svinebryst.
- Medisterpølse og ferske udskæringer af bov, skank, nakkefilet og svinebryst kan bruges i stedet for sprængt kød.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 20%
Kulhydrat 23%
Fedt 57%
4235 kJ -1010 kcal