Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
3 store bøffer af oksefilet/-tykstegsfilet uden fedtkant, ca. 450 g
2 tsk olie
Salt og peber
600 g kartofler
2 tsk olie
2 fed hvidløg
4 skiver ”gammelt” hvidt brød
2 bundter forårsløg
1 bundt/potte kørvel
1½ tsk æbleeddike
1½ spsk sennep
1½ tsk sukker
Sådan gør du
Skrub kartoflerne og skær dem i stykker på ca. 2x2 cm.
Varm olien på en pande ved middel varme. Steg kartoflerne 8-10 minutter til de er gyldne og næsten møre.
Pil hvidløg og hak dem groft. Bræk brødet i grove stykker.
Tilsæt hvidløg, brød og salt og steg i 3 minutter.
Tag det af panden og hæld det i en skål.
Rens forårsløgene og skær dem i meget tynde skiver. Skyl og tør kørvel. Hak den fint.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Varm olie på den samme pande ved god varme. Brun kødet 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side. Skru ned og steg ved middel varme til saften kommer tydeligt op på overflade. Vend og steg på den anden side til saften kommer tydeligt op på overfladen.
Tag bøfferne af, skær dem i tynde skiver og bland med kartoflerne. Kom begge dele i skålen.
Tilsæt æbleeddike, sennep, sukker og salt, og rør salaten sammen. Vend forårsløg og kørvel i salaten.
Smag til med salt og peber.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 33%
Kulhydrat 44%
Fedt 23%
1600 kJ – 380 kcal