Broccolisuppe med stegt flæsk eller bacon og brødcroutoner

Opskriften på broccolisuppe med stegt flæsk eller bacon og rugbrødscroutoner er beregnet til 1 person. En hurtigt grøn suppe med sprød gris og rugbrødscrunch.

Af Kasper Bus | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Broccolisuppe med stegt flæsk eller bacon og rugbrødscroutoner

Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

1 person

1-2 løg
1 fed hvidløg
300 g broccoli
4 dl bouillon
Salt og peber

Tilbehør

2 skiver fuldkornsrugbrød
1 tsk olie
3 skiver stegt flæsk eller 150 g svinebryst i skiver eller 100 g bacon i tern

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg og skær dem i grove tern. Skær broccolien gerne med stok i mindre stykker.
Kom det hele i en gryde og hæld bouillonen fx en terning og vand ved. Læg låg på. Kog til broccolien er helt mør, mærk med en kniv. Blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender. Smag til med salt og peber.

Skær rugbrødet i tern og rist det i lidt olie på en pande til det er sprødt.

Skær en rest stegt flæsk i tern. Hvis du ikke har en rest stegt flæsk. Skær 150 g, ca. 3 skiver svinebryst i skiver, i tern og steg det sprødt på en pande. Eller steg bacon i tern sprøde på en pande. Lad stegt flæsk og bacon dryppe af på køkkenrulle før servering.

Tips

Broccoli kan erstattes af andre grøntsager fx blomkål, selleri, kartofler med porre, gulerødder med rødbede osv. Kun fantasien sætter grænser.

Energifordeling

Nu hedder det bryst stegestykke, hel af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke, hel af svinebryst fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 720 g af retten) - Retten med bryst i skiver: 

Energi: 2896 kJ (690 kcal)

protein: 47 g

kulhydrat: 56 g

kostfibre: 21 g

fedt: 27 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 400 kJ (95 kcal)

protein: 7 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 3 g

fedt: 4 g

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 690 g af retten) - Retten med bacon: 

Energi: 2740 kJ (652 kcal)

protein: 40 g

kulhydrat: 56 g 

kostfibre: 21 g

fedt: 26 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 395 kJ (94 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 8 g

kostfibre: 3 g

fedt: 4 g