Broccolisuppe med stegt flæsk eller bacon og rugbrødscroutoner

Broccolisuppe med stegt flæsk eller bacon og rugbrødscroutoner

Af Kasper Bus

Det skal du bruge

1 person

1-2 løg
1 fed hvidløg
300 g broccoli
4 dl bouillon
Salt og peber

Tilbehør

2 skiver fuldkornsrugbrød
1 tsk olie
3 skiver stegt flæsk eller 150 g svinebryst i skiver eller 100 g bacon i tern

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

Pil løg og hvidløg og skær dem i grove tern. Skær broccolien gerne med stok i mindre stykker.
Kom det hele i en gryde og hæld bouillonen fx en terning og vand ved. Læg låg på. Kog til broccolien er helt mør, mærk med en kniv. Blend suppen med en stavblender eller i en alm. blender. Smag til med salt og peber.

Skær rugbrødet i tern og rist det i lidt olie på en pande til det er sprødt.

Skær en rest stegt flæsk i tern. Hvis du ikke har en rest stegt flæsk. Skær 150 g, ca. 3 skiver svinebryst i skiver, i tern og steg det sprødt på en pande. Eller steg bacon i tern sprøde på en pande. Lad stegt flæsk og bacon dryppe af på køkkenrulle før servering.

Tips

Broccoli kan erstattes af andre grøntsager fx blomkål, selleri, kartofler med porre, gulerødder med rødbede osv. Kun fantasien sætter grænser.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 32%
Kulhydrat 37%
Fedt 31%
2505 kJ–595 kcal
Sund hverdagsmad