Braiseret nakke med sprød rug og sommergrønt

Lækker anretning med gris og grønt. Kan også serveres som en del af en tapasanretning eller buffet.

Af Betina Repstock | Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Braiseret nakke med sprød rug og sommergrønt

Tilberedningstid

Ca. 2 timer til tilberedning - her af ca. 30 minutter til forberedelse

Det skal du bruge

4 personer

Braiseret nakke
450 g nakkefilet eller nakkekoteletter
2 dl vand
1 kvist timian
4 laurbærblade
6 dl æblejuice
Salt og peber

Sommergrønt
1 bundt nye gulerødder, ca. 1 kg
1 lille bundt bladselleri,
ca. 400 g
1 bundt radiser, ca. 400 g
2 æbler, ca. 250 g

Sprød rug
¼ rugbrød, ca. 140 g

Sådan gør du

  1. Skær kødet i tern på 4x4 cm og kom kødet i en gryde med vand, timian, laurbærblade og æblejuice. Lad det simre under låg i ca. 1½ time, til kødet falder fra hinanden – kig undervejs, om der skal tilføjes væde.
  2. Kom kødet i en skål og mas det sammen med noget af væden. Smag til med salg og peber. Afkøl i køleskab.
  3. Skyl grøntsager og æbler og skær i strimler. Kom dem i koldt vand.
  4. Skær rugbrød i tynde skiver og fordel på bagepapir. Bag ved 160 grader i ca. 8-10 minutter til brødet er sprødt. Afkøl på rist.
  5. Anret grøntsager og æbler i en skål og server med confiteen og sprød rug.

 

Tips

  • Denne ret kan holde sig på køl i flere dage.
  • På en varm sommerdag, kan du servere grøntsagerne med isterninger på toppen – så er de også helt sprøde.

 

Energifordeling

Nu hedder udskæringen nakkefilet fra gris. Før hed det nakkefilet fra svin.

Nu hedder udskæringen nakkekoteletter fra gris. Før hed det nakkekoteletter fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 870 g af retten): 

Energi: 2037 kJ (487 kcal)

Protein: 26 g

Kulhydrat: 58 g

Kostfibre: 15 g

Fedt: 14 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 234 kJ (56 kcal)

Protein: 3 g

Kulhydrat: 7 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 2 g