Tilberedningstid
Ca. 2½ time
Det skal du bruge
6 personer
1 kg kalvetykkam
Salt og peber
1 spsk provencekrydderi
2 tsk olivenolie
4 gulerødder, 260 g
½ blomkålshoved, 250 g
500 g glaskål
2 løg, 200 g
2-3 kviste timian
2-3 kviste rosmarin
1 stilk blegselleri, 30 g
2 laurbærblad
2 dl hvidvin
5 dl grøntsagsbouillon fra terning
Pynt
1 lille bundt persille, gerne bredbladet
Tilbehør
- Franskbød, 240 g
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber og provencekrydderi.
Varm olie i en gryde ved god varme.
Brun kødet på alle sider, 7-8 minutter i alt. Tag kødet op.
Skræl gulerødder, skyl blomkål og glaskål. Skær gulerødder i store stykker og blomkål i buketter. Skær glaskål i både. Pil løg og skær dem i grove både.
Varm olie i gryden ved god varme. Svits gulerødder, blomkål og glaskål og løg i 3-4 minutter.
Skyl timian og rosmarin og bind dem sammen med blegselleri til en krydderbuket.
Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt vin og bouillon.
Læg låg på gryden, skru ned til svag varme og lad det simre i 2 timer.
Eller sæt gryden i ovnen ved 150 grader i 2 timer.
Tag kødet op og skær i tynde skiver server grøntsagerne til. Fjern krydderbuketten.
Skyl og hak persillen.
Server pyntet med hakket persille og med et par skiver brød til.
Tips
- Denne her gryderet bliver endnu bedre dagen efter.
- Andre rodfrugter kan bruges fx selleri, pastinak og persillerod.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 32 %
Kulhydrat 26 %
Fedt 38%
2170 kJ – 520 kcal