Braiseret kalveskank i lag med rødløg, soltørrede tomater

Braiseret kalveskank i lag med rødløg, soltørrede tomater

Af Briand Funder | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend, Hverdag


Braiseret kalveskank i lag med rødløg, soltørrede tomater

Tilberedningstid

Ca. 1½ timer

Det skal du bruge

4 personer

1 kg kalveskank (som Osso Buco stykker)
olie

4 rødløg
4 fed hvidløg
250 g champignon
100 g soltørrede tomater
lidt timian og oregano
4 laurbærblade
1/2 ltr kalvefond
salt og peber

260 g ris (3 1/4 dl)

Tilbehør

Kartoffelgratin/mos eller ris.

Sådan gør du

Tør Osso Buco stykkerne med køkkenrulle og skær et par snit igennem hinden i kanten, så de ikke "krøller" under stegningen.
Varm en stegegryde op med lidt olie og brun Osso Buco stykkerne af et par minutter og tag dem op af gryden igen.

Grøntsager:
Pil rødløgene og del dem i kvarte, hak hvidløgene groft, rengør champignonerne og lad dem være hele, svits det hele af i stegegryden sammen med de soltørrede tomater og krydderurterne.

Læg så kødstykkerne ned oven på grønsagerne og hæld kalvefonden ved så det dækker grøntsagerne, men ikke kødet.
Krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og skru ned på laveste blus. Lad det simre ca. 30 minutter, vend kødet rundt i gryden og tilsæt evt. lidt vand.

Lad kødet simre videre ca. 30 minutter, og sluk under gryden. Lad kødet stå og trække 15-20 minutter inden servering.

Tips

Kan serveres direkte fra gryden.

Energifordeling

Ikke beregnet