Tilberedningstid
Ca. 1¾ time
Det skal du bruge
4 personer
8 kæber/kæbeklumper
2 spsk rapsolie
1 løg
150 g selleri
150 g kålrabi, pastinak eller persillerod
2 gulerødder, ca. 150 g
2 spsk hvedemel
2 timiankviste og lidt til pynt
2 dl mørkt øl eller bouillon
Frisk peberrod
Sådan gør du
- Skær sener og fedthinden af grisekæberne.
- Dup dem tørre med køkkenrulle.
- Lad 1 spsk olie blive varm i en gryde f.eks. en stegegryde ved god varme.
- Brun grisekæberne.
- Tag dem op på en tallerken.
- Kom 1 spsk olie i gryden og sæt den på høj varme.
- Tilsæt løg i tern, og selleri, kålrabi og gulerødder i rustikke stykker.
- Tilsæt mel og vend det godt rundt i gryden.
- Kom kødet tilbage i gryden.
- Tilsæt timian og mørkt øl og lad retten koge ved svag varme under låg i 1 ¼ - 1½ time til kæberne er møre.
- Smag retten til.
- Riv ca. 3 spsk peberrod ud over retten og servér i gryden eller i et fad.
Tips
- Man kan lave dobbelt portion, da retten smager mindst lige så godt efter 2 dage i køleskabet.
- Retten kan også fryses og tages op en dag hvor det kniber med tiden til madlavning.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 380 g af retten):
Energi: 1538 kJ (366 kcal)
protein: 38 g
kulhydrat: 17 g
kostfibre: 5 g
fedt: 15 g,
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 398 kJ (95 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 4 g
kostfibre: 1 g
fedt: 4 g