Braiserede grisekæber med selleri, gulerødder og mørkt øl

Prøv denne smagfulde simreret med gris og grønt. Lækker efterårs- og vinterret.

Af Kristoffer Wolf | Forår, Vinter | Hovedretter | Gæster, Weekend, Slankeretter


Braiseret svinekæbe med selleri, kålrabi, gulerødder og mørkt øl

Tilberedningstid

Ca. 1¾ time

Det skal du bruge

4 personer

8 kæber/kæbeklumper

2 spsk rapsolie

1 løg

150 g selleri

150 g kålrabi, pastinak eller persillerod

2 gulerødder, ca. 150 g

2 spsk hvedemel

2 timiankviste og lidt til pynt

2 dl mørkt øl eller bouillon

Frisk peberrod

Sådan gør du

  1. Skær sener og fedthinden af grisekæberne. 
  2. Dup dem tørre med køkkenrulle. 
  3. Lad 1 spsk olie blive varm i en gryde f.eks. en stegegryde ved god varme. 
  4. Brun grisekæberne. 
  5. Tag dem op på en tallerken. 
  6. Kom 1 spsk olie i gryden og sæt den på høj varme. 
  7. Tilsæt løg i tern, og selleri, kålrabi og gulerødder i rustikke stykker. 
  8. Tilsæt mel og vend det godt rundt i gryden. 
  9. Kom kødet tilbage i gryden. 
  10. Tilsæt timian og mørkt øl og lad retten koge ved svag varme under låg i 1 ¼ - 1½ time til kæberne er møre.

  11. Smag retten til.

  12. Riv ca. 3 spsk peberrod ud over retten og servér i gryden eller i et fad.

Tips

  • Man kan lave dobbelt portion, da retten smager mindst lige så godt efter 2 dage i køleskabet.
  • Retten kan også fryses og tages op en dag hvor det kniber med tiden til madlavning.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 380 g af retten): 

Energi: 1538 kJ (366 kcal)

protein: 38 g

kulhydrat: 17 g 

kostfibre: 5 g

fedt: 15 g, 

 

Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 398 kJ (95 kcal)

protein: 9 g

kulhydrat: 4 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g