Brændende kærlighed – et grønnere alternativ

Brændende kærlighed – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift.

Af voresmad.dk | Efterår | Hovedretter | Hverdag


Brændende kærlighed – et grønnere alternativ til den klassiske opskrift

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Kartoffelmos
1 kg bagekartofler (andre melede kartoffelsorter kan også bruges)
Ca. 2½ dl letmælk
Ca. 20 g smør
Salt
1 knivspids hvid peber

Bacon, løg og grøntsager
2 løg
2 tsk olie
1 stor rødbede
1 bundt grønne asparges, 150 g eller aspargesbroccoli
150 g bacon
1 bundt persille

Sådan gør du

  1. Skræl kartofler og skær dem i mindre tern. Sæt dem over til kogning
  2. Pil løg og skær dem i tern
  3. Varm olie på en pande ved god varme og steg løg gyldne. Tag dem af panden
  4. Skræl rødbede, og skær i små tern
  5. Knæk den nederste træde ende af asparges og skær dem over et par gange
  6. Skær bacon i små tern
  7. Hak persille groft
  8. Steg bacon sprødt og tag det af panden
  9. Steg rødbeder i baconfedtet i ca. 10 minutter, tilføj asparges og steg et par minutter
  10. Kom løg og bacon tilbage på panden
  11. Smag til med salt og peber
  12. Hæld vandet fra kartoflerne, når de er kogt godt møre
  13. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller håndmikser
  14. Tilsæt mælk og smør til mosen, indtil den har en passende konsistens. Smag til med salt og hvid peber

Tips

Læs mere på temasiden: Et grønnere alternativ til 10 klassiske opskrifter, hvor vi løfter sløret for, hvordan vi ved hjælp af simple ændringer kan gøre 10 klassiske opskrifter grønnere – uden at ændre på smagen.

Energifordeling

Nu hedder det bacon af gris. Før hed udskæringen bacon af svin.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten)

Energi: 2049 kJ (490 kcal)

protein: 17 g

kulhydrat: 57 g

kostfibre: 7 g

fedt: 20 g

 


Næringsindhold pr 100 g:

Energi: 389 kJ (93 kcal)

protein: 3 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g

 

670 g frugt og grønt i retten / ca. 170 g pr. person.