Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
1 kg kartofler, på størrelse med et æg
groft salt
150
g baconskiver
½-1 løg
115 g smør
Sådan gør du
Kartofler
- Skrub kartoflerne. Hæld groft salt ½-1 cm i et ovnfast fad og læg kartofler på saltet.
- Bag dem i ovnen til de er møre ved 200 grader i ca. 50 minutter.
Kødet og løg
- Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle.
- Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og vend dem.
- Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde.
- Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 minut.
- Knus baconen med en kniv eller i en blender/hurtighakker.
- Skær løget i små tern og steg dem i 15 g smør til de er brune og møre.
- Bland bacon og løg i resten af smørret.
- Rul smørret til en rulle i film og læg den i køleskab.
Anretning
- Skær et snit i de møre og varme kartofler og læg en portion baconsmør i - ca. 1 teskefuld.
Energifordeling
Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 320 g af retten):
Energi: 2026 kJ (482 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 4 g
fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 624 kJ (149 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 9 g