Tilberedningstid
Ca. 1 time
Det skal du bruge
4 personer
1 kg kartofler, på størrelse med et æg
groft salt
150
g baconskiver
½-1 løg
115 g smør
Sådan gør du
Skrub kartoflerne. Hæld groft salt ½-1 cm i et ovnfast fad og læg
kartofler på saltet. Bag dem i ovnen til de er møre ved 200 grader i ca. 50
minutter.
Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god
varme. Læg skiverne på panden og vend dem. Skru ned til middel varme og vend
skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca.
1 minut. Knus baconen med en kniv eller i en blender/hurtighakker.
Skær
løget i små tern og steg dem i 15 g smør til de er brune og møre.
Bland
bacon og løg i resten af smørret. Rul smørret til en rulle i film og læg den i
køleskab
Skær et snit i de møre og varme kartofler og læg en portion
baconsmør i - ca. 1 teskefuld.
Energifordeling
Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 320 g af retten):
Energi: 2026 kJ (482 kcal)
protein: 11 g
kulhydrat: 41 g
kostfibre: 4 g
fedt: 30 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 624 kJ (149 kcal)
protein: 3 g
kulhydrat: 13 g
kostfibre: 1 g
fedt: 9 g