Brændende kærlighed a la 2004

Lækre ovnbagte kartofler som toppes med smør med stegte løg og knust sprød bacon.

Af Paul Cunningham | Hele året | Hovedretter, Buffet | Hverdag, Sund hverdagsmad


Brændende kærlighed a la 2004

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

1 kg kartofler, på størrelse med et æg
groft salt
150 g baconskiver
½-1 løg
115 g smør

Sådan gør du

Skrub kartoflerne. Hæld groft salt ½-1 cm i et ovnfast fad og læg kartofler på saltet. Bag dem i ovnen til de er møre ved 200 grader i ca. 50 minutter.

Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og vend dem. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 minut. Knus baconen med en kniv eller i en blender/hurtighakker.

Skær løget i små tern og steg dem i 15 g smør til de er brune og møre.

Bland bacon og løg i resten af smørret. Rul smørret til en rulle i film og læg den i køleskab

Skær et snit i de møre og varme kartofler og læg en portion baconsmør i - ca. 1 teskefuld.

Energifordeling

Nu hedder det bryst, stegestykke med ben af bryst fra gris. Før hed udskæringen svinebryst, stegestykke med ben af svinebryst fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 320 g af retten): 

Energi: 2026 kJ (482 kcal)

protein: 11 g

kulhydrat: 41 g

kostfibre: 4 g

fedt: 30 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 624 kJ (149 kcal)

protein: 3 g

kulhydrat: 13 g

kostfibre: 1 g

fedt: 9 g