Tilberedningstid
Ca. 1¾ time, heraf ca. 1½ time i gryde
Det skal du bruge
4 personer
800 g bov fra gris, uden svær og ben
Salt og peber
10 g smør
1 lille laurbærblad
1 gulerod
1 løg
2 dl bouillon
500 g grønne asparges
Persille
Sauce
Majsstivelse
Salt og peber
Muskatnød
½ dl piskefløde
Tilbehør
Kogte kartofler, 1 kg
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme. Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 4 minutter i alt. Tilsæt laurbærblad, gulerod i skiver og løg i både. Hæld bouillon ved og lad kødet simre ved svag varme under låg ca. i 1½-2 timer. Vend kødet under stegningen. Tag kødet op og dæk det med stanniol.
Del aspargesene i hoved og stængler. Skær stænglerne i 1 cm lange stykker.
Si skyen fra kødet gennem en finmasket si. Tilsæt bouillon, hvis der ikke er væske nok. Kog saucen op og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Krydr med salt, peber og en anelse revet muskatnød. Kom fløden i og kog igennem. Tilsæt aspargesstænglerne og kog 2-3 min. Tag saucen fra kogepladen.
Skær kødet i meget tynde skiver og læg dem forsigtigt i saucen. Lad dem trække 10 minutter. Retten varmes op til kogepunktet.
Kog aspargeshovederne med et par minutter. Drys med hakket
persille.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen bov fra gris. Før hed det svinebov.
Næringsindhold pr. person (ca. 690 g af retten):
Energi: 2446 kJ (585 kcal)
Protein: 48 g
Kulhydrat: 50 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 356 kJ (85 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g