Tilberedningstid
Ca. 1¾ time, heraf ca. 1½ time i gryde
Det skal du bruge
4 personer
Kød
800 g bov fra gris, uden svær og ben
Salt og peber
10 g smør
1 lille laurbærblad
1 gulerod
1 løg
2 dl bouillon
500 g grønne asparges
Persille
Sauce
Majsstivelse
Salt og peber
Muskatnød
½ dl piskefløde
Tilbehør
- 1 kg kartofler
Sådan gør du
Kød
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme og brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 4 minutter i alt.
- Tilsæt laurbærblad, gulerod i skiver og løg i både.
- Hæld bouillon ved og lad kødet simre ved svag varme under låg ca. i 1½-2 timer. Vend kødet under stegningen.
- Tag kødet op og dæk det med stanniol.
- Del aspargesene i hoved og stængler.
- Skær stænglerne i 1 cm lange stykker.
Saucen
- Si skyen fra kødet gennem en finmasket si.
- Tilsæt bouillon, hvis der ikke er væske nok.
- Kog saucen op og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
- Krydr med salt, peber og en anelse revet muskatnød.
- Kom fløden i og kog igennem.
- Tilsæt aspargesstænglerne og kog 2-3 min.
- Tag saucen fra kogepladen.
Anretning
- Skær kødet i meget tynde skiver og læg dem forsigtigt i saucen.
- Lad dem trække 10 minutter. Retten varmes op til kogepunktet.
- Kog aspargeshovederne med et par minutter.
- Drys med hakket persille.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen bov fra gris. Før hed det svinebov.
Næringsindhold pr. person (ca. 690 g af retten):
Energi: 2446 kJ (585 kcal)
Protein: 48 g
Kulhydrat: 50 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 20 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 356 kJ (85 kcal)
Protein: 7 g
Kulhydrat: 7 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 3 g