Tilberedningstid
Ca. 2 timer, heraf ca. 1½ time i gryde eller ovn
Det skal du bruge
6 personer
Grisebov
1½ kg grisebov med ben, uden svær
2 kviste timian
Salt
Peber
3 løg
150 g tørrede abrikoser
1-2 spsk hvedemel
Tilbehør
1,2 kg kartofler eller kartoffelmos, chutney eller syltede agurker.
Sådan gør du
Grisebov
- Gnid boven med timianblade, salt og peber.
- Varm en stegegryde, der kan tåle ovnvarme godt op, og læg boven i gryden med fedtsiden nedad.
- Lad den brune, til noget af fedtet er smeltet af.
- Vend kødstykket og brun det godt på de andre sider.
- Skær løgene i tynde både og brun dem i gryden.
- Klip abrikoserne i strimler og kom dem i gryden sammen med 2 dl vand.
- Læg låg på gryden og sæt den i en kold ovn.
- Tænd på 200 grader og lad kødet stege i ca. 1½-2 timer, til det nemt kan løsnes fra benet.
- Tag kødet op af gryden.
- Jævn skyen med mel udrørt i koldt vand.
- Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
- Skær kødet fra benet og skær det i så pæne skiver som muligt.
Tilbehør
- Kog kartoflerne i 10-15 minutter til de er møre.
Tips
- Kødet kan også sættes i ovnen i et ildfast fad med låg eller stanniol.
- Rødkålssalaten fra denne opskrift går godt til retten: Oksefilet og rødkålssalat med spelt og æble
- Nu hedder udskæringen grisebov. Før hed udskæringen svinebov.
Energifordeling
Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 2357 kJ (563 kcal)
Protein: 57 g
Kulhydrat: 52 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 13 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 444 kJ (106 kcal)
Protein: 11 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g