Bov af gris med abrikoser

Er du glad for mørt kød, så er denne simreret lige sagen. Abrikoser og løg koger ud, og bliver til en delikat sauce med stor sødme, der går godt til grisekødet og kartoflerne.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend, Fest, Gæster, Sund hverdagsmad


Tilberedningstid

Ca. 2 timer, heraf ca. 1½ time i gryde eller ovn

Det skal du bruge

6 personer

Grisebov
1½ kg grisebov med ben, uden svær
2 kviste timian
Salt
Peber
3 løg
150 g tørrede abrikoser
1-2 spsk hvedemel

Tilbehør

1,2 kg kartofler eller kartoffelmos, chutney eller syltede agurker.

Sådan gør du

Grisebov

  1. Gnid boven med timianblade, salt og peber.
  2. Varm en stegegryde, der kan tåle ovnvarme godt op, og læg boven i gryden med fedtsiden nedad.
  3. Lad den brune, til noget af fedtet er smeltet af.
  4. Vend kødstykket og brun det godt på de andre sider.
  5. Skær løgene i tynde både og brun dem i gryden.
  6. Klip abrikoserne i strimler og kom dem i gryden sammen med 2 dl vand.
  7. Læg låg på gryden og sæt den i en kold ovn.
  8. Tænd på 200 grader og lad kødet stege i ca. 1½-2 timer, til det nemt kan løsnes fra benet.
  9. Tag kødet op af gryden.
  10. Jævn skyen med mel udrørt i koldt vand.
  11. Kog saucen igennem og smag til med salt og peber.
  12. Skær kødet fra benet og skær det i så pæne skiver som muligt.

Tilbehør

  1. Kog kartoflerne i 10-15 minutter til de er møre.

 


Tips

  • Kødet kan også sættes i ovnen i et ildfast fad med låg eller stanniol.
  • Rødkålssalaten fra denne opskrift går godt til retten: Oksefilet og rødkålssalat med spelt og æble
  • Nu hedder udskæringen grisebov. Før hed udskæringen svinebov.

Energifordeling

Næringsindhold pr. person (ca. 530 g af retten):
Energi: 2357 kJ (563 kcal)

Protein: 57 g
Kulhydrat: 52 g
Kostfibre: 7 g
Fedt: 13 g


Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 444 kJ (106 kcal)

Protein: 11 g
Kulhydrat: 10 g
Kostfibre: 1 g
Fedt: 2 g