Boller i selleri af hakket okse- eller kalvekød

Boller i selleri af hakket okse- eller kalvekød

Af Thomas Castberg | Vinter | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Boller i selleri af hakket okse- eller kalvekød

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

4 personer

Fars:
400 g hakket okse- eller kalvekød, 8-12 % fedt
2 skiver franskbrød
Salt
1 dl mælk
1 løg
2 æg
5 kviste merian, eller 1 tsk. tørret oregano
Peber

1 l vand, til kogning
1 spsk salt

600 g knoldselleri
3 spsk majsstivelse
1 bundt bredbladet persille

Evt. 1 dl piskefløde

Sådan gør du

Pil franskbrødsskiverne i stykker og lad dem trække i mælken ca. ½ time.

Rør kødet sejt med saltet. Pil og riv løget. Kom løg, krydderurter, æg, brød/mælk og peber i skålen. Rør det rigtig godt igennem.

Skræl knoldselleri og skær den i tern på 1x1 cm. Læg dem i en skål med vand.

Varm vand op til kogepunktet i en gryde, tilsæt salt.

Form boller af farsen i hånden, så de får samme størrelse som en blomme. Kog dem ved svag varme 10-12 minutter. Kog ad flere gange.

Kog selleritern i det samme vand. Kog 4-5 minutter, tag ternene op.

Rør majsstivelse ud i ¾ dl vand og jævn kogevandet. Smag til med salt og peber. Hvis man er til ”lørdags” udgaven og ikke skæver så meget til sit BMI, kan man, inden man jævner tilsætte 1 dl piskefløde, for lige at runde saucen :-)

Skyl persillen og hak den groft.

Lun kødboller og selleri i saucen og server med masser af friskhakket persille på toppen!

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 27%
Kulhydrat: 43%
Fedt: 30%
2050 kJ - 490 kcal