Boller i karry trin-for-trin

Her får du en klassiker. Boller i karry på hakket grisekød med karrysauce og syrlige æbler. Opskriften er så nem, at dine børn selv kan lave den. Lad dem få succes i køkkenet med den populære ret.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Boller i karry

Tilberedningstid

ca. 45 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket grisekød 
1-1½ tsk salt
½ tsk peber
1 æg
1 løg, ca. 50 g
½-1 dl hvedemel
1- 1½ dl mælk, fx minimælk

Karrysauce
1 løg
30 g smør
1-2 tsk karry
3 spsk mel
4 dl bouillon
1 syrligt æble
1 dl fløde 9%
sukker

Tilbehør

3 dl ris
4 spsk mangochutney

 

Sådan gør du

Fars

  1. Kom kødet i en skål og tilsæt salt. Rør det godt sammen.
  2. Pil løget, riv det på den grove side af råkostjernet.
  3. Rør revet løg, peber, æg og hvedemel i kødet.
  4. Kom mælken i og rør det i farsen.

Ris

  1. Kom vand og salt i en gryde. Kog vandet.
  2. Kom risene i gryden.
  3. Læg låg på gryden og skru ned.
  4. Kog risene i 12 minutter.

Karrysauce

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Smelt smør til det er lysebrunt.
  3. Svits løget i gryden sammen med karryen.
  4. Rør melet i.
  5. Hæld bouillon i under piskning.
  6. Skræl æblet, skær det i tern.
  7. Kom æblestykkerne i saucen.
  8. Rør fløden i.
  9. Krydr med salt og peber.

Kødboller

  1. Form farsen til kødboller med en dessertske og kom dem i saucen.
  2. Kog dem ved svag varme under låg i ca. 12 minutter til de er gennemkogte.
  3. Smag saucen til med salt, peber og et drys sukker.

Tips

  • Tilsæt karry til farsen, hvis karrysmagen ønskes mere intens.

Energifordeling

Nu hedder det hakket grisekød, før hed det hakket svinekød.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 720 g af retten) med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2827 kJ (673 kcal)

protein: 39 g

kulhydrat: 79 g

kostfibre: 5 g

fedt: 21 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 6 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 393 kJ (94 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 3 g 

 


Næringsindhold pr. person (ca. 720 g af retten) med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 2990 kJ (712 kcal)

protein: 37 g

kulhydrat: 79 g

kostfibre: 5 g

fedt 26 g

 


Næringsindhold pr. 100 g med 10 % fedt i det hakkede kød: 

Energi: 416 kJ (99 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 11 g

kostfibre: 1 g

fedt: 4 g