Boeuf Stroganoff med rispilaf

Boeuf Stroganoff med rispilaf

Af Louise Dandanell Ørsted | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Weekend


Boeuf Stroganoff med rispilaf

Tilberedningstid

Ca. 1 time 15 minutter

Det skal du bruge

6 personer

1 kg okseinderlår eller -klump
2 tsk salt
½ tsk peber
3 tsk olie

3 løg, 300 g
2 bakker champignon, 500 g
3 spsk mel
1½ dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
3 dl bouillon, vand og terning
1 lille dåse koncentreret tomatpuré, 70 g
1 tsk tørret timian
1½ dl cremefraiche, 38 %
2 tsk sennep

Rispilaf
480 g ris
1 lille løg, 50 g
1 tsk smør
vand
1 grøntsags-bouillonterning

Pynt
Et par kviste timian

Sådan gør du

Skær kødet i tern 2x2x2 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.

Varm 1 tsk olie i en gryde ved god varme. Brun ⅓ af kødet, 2-3 minutter, til det har taget lidt farve.
Tag det op tilsæt 1 tsk olie og brun den næste tredjedel.
Tag kødet op tilsæt 1 tsk olie og brun det sidste kød. Tag det op.

Pil løg og skær dem i både.
Rens champignoner og skær dem i skiver.
Steg løg og champignoner et par minutter i gryden. Kom kødet tilbage i gryden, drys mel over og rør rundt.

Hæld hvidvin over og lad det bruse op.
Tilsæt bouillon, tomatpure og timian. Læg låg på og skru ned til svag varme.
Lad retten simre i ca. 30 minutter til kødet er mørt.
Rør cremefraiche og sennep sammen og kom det i retten. Varm igennem. Smag til med salt og peber.
Skyl timian og pluk lidt af bladene af til pynt.

Pil løg og skær det i små tern.
Smelt smørret i en gryde ved middel varme. Tilsæt ris og løg og steg et par minutter. Hæld vand over så det netop dækker. Tilsæt bouillonterning.
Læg låg på og kog risene møre. Det tager ca. 15 minutter alt afhængig af hvilken slags ris, man bruger.

Tips

  • I stedet for cremefraiche kan du bruge 1 dl syrnet mælkeprodukt blandet med 1 spsk mel. Og så skal retten koge et par minutter.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 45%
Fedt 24% 
2900 kJ – 690 kcal