Tilberedningstid
Ca. 25 minutter
Det skal du bruge
5 personer
Bønnehummus:
1 dåse røde kidneybønner, 240 g
½ fed hvidløg
½ usprøjtet citron
½ dl smagsneutral olie
½ dl vand
1 spsk sojasauce
1 tsk paprika
Salt og peber
Broccoli og gulerødder:
1 broccoli, ca. 300 g
5 gulerødder, ca. 325 g
Pynt:
1 spsk paprika
Sådan gør du
Bønnehummus:
- Hæld bønner i en sigte og skyl dem grundigt
- Pil hvidløg
- Skyl citron og riv det gule af skallen fint
- Halvér citron og pres saften ud
- Hæld bønner, hvidløg, 1 spsk citronsaft og lidt revet citronskal i en blender
- Tilsæt olie, vand, soja og paprika
- Blend til konsistensen er jævn
- Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis den er for tyk
- Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft
- Hæld hummus i en skål og drys med paprika
- Stil hummus på køl til den skal spises
Broccoli og gulerødder:
- Skyl broccoli og skær den i små buketter
- Skræl stok og skær i tynde stave
- Skræl gulerødder, skær enderne fra og skær i stave
- Servér på et lille fad sammen med bønnehummus
Tips
- Hummus kan laves af alle slags bønner, kikærter og gule ærter (flækærter).
- Hummus kan også bruges som smørrelse eller pålæg på rugbrød.
- Ristede brødstave er også rigtig lækkert at dyppe i hummus.
Energifordeling
Ingen beregning