Bønnehummus med broccoli og gulerod trin-for-trin

Bønnehummus med broccoli og gulerod trin-for-trin

Af madskoler.dk | Hele året | For nybegyndere, Frokost | Hverdag


Bønnehummus med broccoli og gulerod trin-for-trin

Tilberedningstid

Ca. 25 minutter

Det skal du bruge

5 personer

Bønnehummus:
1 dåse røde kidneybønner, 240 g
½ fed hvidløg
½ usprøjtet citron
½ dl smagsneutral olie
½ dl vand
1 spsk sojasauce
1 tsk paprika
Salt og peber

Broccoli og gulerødder:
1 broccoli, ca. 300 g
5 gulerødder, ca. 325 g

Pynt:
1 spsk paprika

Sådan gør du

Bønnehummus:

  1. Hæld bønner i en sigte og skyl dem grundigt
  2. Pil hvidløg
  3. Skyl citron og riv det gule af skallen fint
  4. Halvér citron og pres saften ud
  5. Hæld bønner, hvidløg, 1 spsk citronsaft og lidt revet citronskal i en blender
  6. Tilsæt olie, vand, soja og paprika
  7. Blend til konsistensen er jævn
  8. Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand, hvis den er for tyk
  9. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft
  10. Hæld hummus i en skål og drys med paprika
  11. Stil hummus på køl til den skal spises

Broccoli og gulerødder:

  1. Skyl broccoli og skær den i små buketter
  2. Skræl stok og skær i tynde stave
  3. Skræl gulerødder, skær enderne fra og skær i stave
  4. Servér på et lille fad sammen med bønnehummus

 

Tips

  • Hummus kan laves af alle slags bønner, kikærter og gule ærter (flækærter).
  • Hummus kan også bruges som smørrelse eller pålæg på rugbrød.
  • Ristede brødstave er også rigtig lækkert at dyppe i hummus.

Energifordeling

Ingen beregning