Bøffer af tyndstegsfilet med lun salat af agurk, kartofler og krydderurter

Bøffer af tyndstegsfilet med lun salat af agurk, kartofler og krydderurter

Af Nanna Simonsen | Hele året | Hovedretter | Gæster, Weekend, Fest, Slankeretter


Bøffer af tyndstegsfilet med lun salat af agurk, kartofler og krydderurter

Tilberedningstid

40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Salat af agurk og kartofler:
½ bundt persille gerne bredbladet
½ potte løvstikke
1 slank og fast agurk
1 kg kogefaste kartofler
½ tsk. stødte korianderfrø
2 tsk. salt
1 tsk olie
1 stort skalotteløg
1 lille fed hvidløg
2 tsk. olivenolie
1 tsk. smør
½-1 tsk. hvid balsamicoeddike
salt og peber

Bøffer:
4 bøffer (tyndstegsfilet eller tykstegsfilet) 1½ cm tykke, ca. 125 g
1 spsk olie
1 tsk smør

Sådan gør du

Skyl og tør persille og løvstikke. Tag ⅓ af persillen fra og læg den til side.

Hak løvstikke og resten af persillen.

Skær enderne af agurken, skræl og flæk den og skrab kernerne ud med en teske.

Skær den i tern på ca. 2 x 2 cm.

Skræl kartofler og skær dem i tern på ca. 3 x 3 cm. Skyl dem i koldt vand indtil vandet er helt klart.

Læg kartoflerne i kogende vand, kog dem 5-6 minutter sammen med den uhakkede persille, koriander, salt og 1 tsk olie. De skal kun lige være møre.

Fjern persillen og hæld al vandet, på nær ca. 1 dl fra kartoflerne.

Hak skalotteløg og hvidløg meget fint.

Varm 2 tsk olie i en gryde ved middel varme. Sauter skalotteløg, hvidløg, agurketerninger i ½ minut.

Vend smørret i og vend det hele sammen med kartofler og kogevand.

Vend forsigtigt de hakkede krydderurter og balsamico i, og smag til med salt og peber. Hold kartoffelsalaten lun.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olie og smør ved god varme på en stor stegepande. Læg bøfferne på, når fedtstoffet har bruset af.

Brun kødet 1 minut, vend og brun den anden side 1 minut. Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen. Vend og steg på den anden side til saften kommer op. Stegetid i alt 4-6 minutter.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein: 28%
Kulhydrat: 49%
Fedt: 24%
1675 kJ - 401 kcal