Bøf på spyd med sprøde grøntsager

Bøf på spyd med sprøde grøntsager

Af Nanna Simonsen | Forår, Sommer | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad, Slankeretter


Bøf på spyd med vikingeknas

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

4 personer

3 tykke bøffer af okse- eller kalvefilet, à ca. 150 g
1 tsk olie
Salt og peber

Saltbagte kartofler:
8-10 mellemstore kartofler, 6-800 g
1 tsk olie
Ca. 500 g groft køkkensalt

Krydderurtecreme:
Blandede krydderurter - et bundt eller en potte af hver:
Persille, purløg, basilikum og karse
1 lille fed hvidløg
1½ dl fromage frais 0,3 eller 0,9%
1 tsk. dijonsennep
¼ tsk. sukker
salt og peber

Grøntsagsstave:
7-800 g blandede grøntsager fx:
2 store gulerødder, 250 g
2 små glaskål, 15-20 små radiser eller kinaradise, 250 g
3 stilke bladselleri
½ agurk, 100 g

12 små bambuspinde til at spidde kødet med

Sådan gør du

Skrub kartoflerne grundigt, men lad være med at skære i dem eller skrælle dem. Tør dem grundigt og vend dem i olien.
Strø lidt salt i bunden af et lille ildfast fad, læg kartoflerne ovenpå og dæk dem med resten af saltet.
Sæt dem i kold ovn. Tænd på 175 grader og bag i 40-50 minutter. Stik i dem, de skal være møre.
Sluk ovnen og lad kartoflerne stå i ca. 10 min. Tag dem ud, men vent 8-10 min før den hårde saltskorpe brydes og kartoflerne pilles frem. Spis dem med skindet på.

Nip de grove stilke af krydderurterne. Skyl, tør og hak resten fint - der skal være 3-4 spsk hakkede krydderurter i alt.
Pil hvidløget og riv/hak det meget fint.
Rør krydderurter og hvidløg med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.

Gør alle grønsagerne i stand, skær dem i stave og læg dem på et fad eller i en skål.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Skær hver bøf i fire grove stykker. Pensl alle stykkerne med lidt olie på begge sider. Steg dem på en meget varm pande 3-4 minutter på hver side.
Sæt en pind i hvert stykke bøf - spis af pinden.

Tips

  • Gem saltet, det kan bruges igen og til kogning af fx kartofler.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 32%
Kulhydrat: 46%
Fedt: 22%
1650 kJ - 400 kcal