Blommechutney

Blommechutney

Af Vibeke Lehn | Sommer | Tilbehør | Hverdag, Weekend


Blommechutney

Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

Ca. 1,2 liter

1 kg blå blommer
2 store, aromatiske pærer
2 grofthakkede løg, evt rødløg
200 g store, lyse rosiner (sultanas)
500 g mørkt rørsukker
I flækket, udkernet chili
1 spsk friskreven ingefær
2 stænger kanel
5 dl lys vineddike

Sådan gør du

Flæk, udsten og skær blommerne i kvarte.

Skræl, udkern og skær pærerne i ret grove stykker.

Bland frugt og løg i en gryde med rosiner, sukker, chili, ingefær, kanelstænger og vineddike. Bring det hele til kogepunktet og kog chutneyen under jævnlig omrøring til tyk konsistens – ca. en times tid.

Fyld chutneyen på rengjorte glas, luk og opbevar dem køligt.

Tips

  • Ikke blot tilbehør til kød og kold skinke, prøv den også til stegt fisk eller ost.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. dl
Protein 3%
Kulhydrat 95%
Fedt 2%
920 kJ - 220 Kcal