Blomkål – sous vide og grill

Mange opfatter blomkål som lidt kedeligt, men her er der ikke noget udkogt kål over det: Blid, ren kålsmag og stadig bid – og røg og karamellisering fra grillen.

Af Karsten Tanggaard | Hele året | Forretter | Grill, Hverdag, Grill


Blomkål – sous vide og grill

Tilberedningstid

Sous vide 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 stort blomkål
¼ tsk salt
30 g blødt smør eller 2 spsk vindruekerne- eller majsolie

Sådan gør du

Sous vide-forbered kålen

  1. Fjern bladene, skyl og tør blomkålen. Fjern den yderste cm af roden og skær resten i 4 cm tykke skiver.
  2. Fordel salt og smør/olie på skiverne og vakuumer dem.
  3. Sous vide-tilbered dem ved 85 grader i 20 minutter.
  4. Gem evt. kålen på køl (se mere under tips).
  5. Hæld væsken i posen fra.

Grill kålen

  1. Læg en stegeplade på grillen hvis du har, og smør lidt madolie på.
  2. Opvarm grillen til max. varme (250-300 grader) og lad den blive gennemvarm.
  3. Når grillen er varm, lægges skiverne på og grilles indtil de netop har fået lidt farve, ca. 4 minutter.
  4. Vend midtvejs skiverne forsigtigt (de er meget møre).

Server

Tag forsigtigt skiverne af grillen og drys lidt flagesalt på.

Tips

Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen bagerst i køleskabet i op til 1 uge.
  2. ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

 

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

 

Godt til alle slags kød som tilbehør

Godt som en selvstændig (forret) med en frisk creme af mayonnaise og skyr, med finthakket chili og purløg i.

Energifordeling

-