Tilberedningstid
Ca. 4½ time
Det skal du bruge
14 personer
300 g knuste digestive kiks
100 g smeltet smør
600 g flødeost, 25%
6 blade husblas
2 tsk vaniljesukker
400 g blåbær
1 dl solbærsaft fortyndet med vand (blandingsforhold 1:4)
100 g rørsukker
2½ dl piskefløde, 38%
Sådan gør du
- Bland smør og kiks og tryk det ud i en springform (24 cm).
- Læg husblas i blød i vand.
- Blend solbærsaft og blåbær og kog det op.
- Smelt husblas i den varme saft og lad den køle af.
- Pisk flødeost, vaniljesukker og rørsukker.
- Pisk fløden.
- Rør alle masserne sammen og hæld den ovenpå kiksebunden.
- Sæt kagen på køl i 4 timer.
Tips
- Pynt evt. med friske blåbær og spiselige blomster fx hornviol.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 5%
Kulhydrat 29%
Fedt 65%
Kostfibre 1%
1568 kJ – 375 kcal