Blåbær cheesecake

Lækker cremet cheesecake med blåbær-smag og sprød kiksebund.

Hele året | Kager, Desserter | Fest, Gæster


Blåbær cheesecake

Tilberedningstid

Ca. 4½ time

Det skal du bruge

14 personer

300 g knuste digestive kiks
100 g smeltet smør
600 g flødeost, 25%
6 blade husblas
2 tsk vaniljesukker
400 g blåbær
1 dl solbærsaft fortyndet med vand (blandingsforhold 1:4)
100 g rørsukker
2½ dl piskefløde, 38%

Sådan gør du

  1. Bland smør og kiks og tryk det ud i en springform (24 cm).
  2. Læg husblas i blød i vand.
  3. Blend solbærsaft og blåbær og kog det op.
  4. Smelt husblas i den varme saft og lad den køle af.
  5. Pisk flødeost, vaniljesukker og rørsukker.
  6. Pisk fløden.
  7. Rør alle masserne sammen og hæld den ovenpå kiksebunden.
  8. Sæt kagen på køl i 4 timer.

 

Tips

  • Pynt evt. med friske blåbær og spiselige blomster fx hornviol.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 5%
Kulhydrat 29%
Fedt 65%
Kostfibre 1%
1568 kJ – 375 kcal