Bitre salater med saltede solbær og grillet hjerte af gris

Velsmagende krydret salat med tynde skiver af stegt grisehjerte, boghvedekerner, saltede solbær og tahin-honning dressing. En delikat salat med mange smagsindtryk.

Af Mikkel Karstad | Sommer | Hovedretter | Hverdag


Bitre salater med saltede solbær og grillet hjerte af gris

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Hjerte
1 grisehjerte 
1 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
½ dl olivenolie

Saltede solbær
100 g solbær
Salt og peber

Salater
1 endivie (julesalat) 
1 radicchio salat
½ frisee salat
2 spsk ristet boghvedekerner eller andre kerner

Tahin-honning dressing
2 spsk tahin
1 usprøjtet citron
3 spsk olivenolie
1 tsk akaciehonning

Sådan gør du

  1. Skær hjertet midt igennem og skyl grundigt med i koldt vand, så du får alt blod ud.
  2. Skær blodåre og hinder af og kom hjertet i en skål.
  3. Tænd ovnen på 100 grader.
  4. Pil og hak hvidløg, pluk rosmarin og kom begge dele og 2 spsk olivenolie i skålen, vend rundt og lad det marinere i 15-20 minutter.
  5. Kom solbær og lidt salt i et lille ovnfast fad og bag i 10 minutter, så de bare lige falder lidt sammen og saften fra solbær blander sig med salt.
  6. Tag solbær ud af ovnen og bland resten af olivenolie i.
  7. Lad solbær stå og trække 15-20 minutter, gerne lidt længere.
  8. Del salaterne i hele blade, skyl dem i koldt vand og dryp dem grundigt af.
  9. Bland tahin, honning, fintrevet skal og saft fra citron, salt og friskkværnet peber. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen under grundig omrøring, så du får en homogen tyk dressing.
  10. Vend salaterne med tahindressing.
  11. Varm en grillpande ved god varme. Grill hjertet 2 minutter på hver side, så det får et flot grillmønster og stadig er saftigt i midten. Krydr med salt og peber.
  12. Tag hjertet af grillpanden og lad det trække i 2 minutter og skær så i tynde skiver.
  13. Anret salaterne på tallerken eller fad, læg skiver af grisehjerte på toppen og dryp så med solbær og dressing, drys til sidst med de sprøde kerner.

 

Tips

  • Grønkål eller palmekål kan bruges i stedet for endivie og radicchio salat.
  • To schnitzler af gris kan bruges til retten i stedet for et grisehjerte.
 

 

 

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 16%
Kulhydrat 13%
Fedt 71%
1522 kJ – 364 kcal