Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Hjerte
1 grisehjerte
1 fed hvidløg
3 kviste rosmarin
½ dl olivenolie
Saltede solbær
100 g solbær
Salt og peber
Salater
1 endivie (julesalat)
1 radicchio salat
½ frisee salat
2 spsk ristet boghvedekerner eller andre kerner
Tahin-honning dressing
2 spsk tahin
1 usprøjtet citron
3 spsk olivenolie
1 tsk akaciehonning
Sådan gør du
- Skær hjertet midt igennem og skyl grundigt med i koldt vand, så du får alt blod ud.
- Skær blodåre og hinder af og kom hjertet i en skål.
- Tænd ovnen på 100 grader.
- Pil og hak hvidløg, pluk rosmarin og kom begge dele og 2 spsk olivenolie i skålen, vend rundt og lad det marinere i 15-20 minutter.
- Kom solbær og lidt salt i et lille ovnfast fad og bag i 10 minutter, så de bare lige falder lidt sammen og saften fra solbær blander sig med salt.
- Tag solbær ud af ovnen og bland resten af olivenolie i.
- Lad solbær stå og trække 15-20 minutter, gerne lidt længere.
- Del salaterne i hele blade, skyl dem i koldt vand og dryp dem grundigt af.
- Bland tahin, honning, fintrevet skal og saft fra citron, salt og friskkværnet peber. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen under grundig omrøring, så du får en homogen tyk dressing.
- Vend salaterne med tahindressing.
- Varm en grillpande ved god varme. Grill hjertet 2 minutter på hver side, så det får et flot grillmønster og stadig er saftigt i midten. Krydr med salt og peber.
- Tag hjertet af grillpanden og lad det trække i 2 minutter og skær så i tynde skiver.
- Anret salaterne på tallerken eller fad, læg skiver af grisehjerte på toppen og dryp så med solbær og dressing, drys til sidst med de sprøde kerner.
Tips
- Grønkål eller palmekål kan bruges i stedet for endivie og radicchio salat.
- To schnitzler af gris kan bruges til retten i stedet for et grisehjerte.
Energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 16%
Kulhydrat 13%
Fedt 71%
1522 kJ – 364 kcal