Biksemad med kartofler og spejlæg

En dansk klassiker, der er rigtig god, hvis du vil undgå madspild. Du kan bruge en hvilken som helst rest kød. Biksemaden svitses på panden og serveres med spejlæg og rødbeder.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Biksemad

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

400 g stegt kød, fx en rest flæskesteg eller nakkefilet uden fedt
2 løg
1 kg kogte kartofler
ca. 25 g smør eller margarine
salt og peber

Tilbehør

4 æg
100 g syltede rødbeder
engelsk sauce

 

Sådan gør du

Skær kødet i små tern. Hak løgene og skær kartoflerne i skiver. Svits løgene i smørret på en stor pande, kom kartoflerne i og rist, til de er gyldne. Tilsæt kødet og varm det igennem. Smag til med salt og peber. Spejl æggene.

Tips

  • En rest flæskestegssauce kan blandes i biksemaden. 

Energifordeling

Nu hedder det flæskesteg, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam, hel af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person (ca. 475 g af retten): 

Energi: 2218 kJ (528 kcal)

protein: 30 g

kulhydrat: 48 g

kostfibre: 5 g

fedt: 23 g

 


Næringsindhold pr. 100 g: 

Energi: 468 kJ (111 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 1 g

fedt: 5 g