Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
4 personer
400 g stegt kød, fx en rest flæskesteg eller nakkefilet uden fedt
2 løg
1 kg kogte kartofler
ca. 25 g smør eller margarine
salt og peber
Tilbehør
4 æg
100 g syltede rødbeder
engelsk sauce
Sådan gør du
Skær kødet i små tern. Hak løgene og skær kartoflerne i skiver. Svits løgene
i smørret på en stor pande, kom kartoflerne i og rist, til de er gyldne. Tilsæt
kødet og varm det igennem. Smag til med salt og peber. Spejl
æggene.
Tips
- En rest flæskestegssauce kan blandes i biksemaden.
Energifordeling
Nu hedder det flæskesteg, hel af kam fra gris. Før hed udskæringen svinekam, hel af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 475 g af retten):
Energi: 2218 kJ (528 kcal)
protein: 30 g
kulhydrat: 48 g
kostfibre: 5 g
fedt: 23 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 468 kJ (111 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 1 g
fedt: 5 g