Benløse fugle med persille

Simremad, der dufter og smager helt fantastisk. Kalveinderlåret rulles om frisk persille og serveres med skøn sovs, kogt ind med hvidvin, og nye, danske kartofler til.

Benløse fugle med persille

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

600 g okseinderlår eller klump i tynde skiver af 100 g
1 bdt persille
6 tandstikkere
1 spsk neutral olie
1 dl hvidvin
1 dl vand
Salt
Peber
10 g smør

Ca. 50 minutter


Sådan gør du

Del persillebundtet i 6 dele. Rul hver af kødskiverne omkring en dusk persille.

Stik en tandstikker igennem, så den holder. Sæt en pande over stærk varme og kom olien på. Når olien er meget varm, kommes kødet på og brunes godt af på alle sider. Skru ned for panden og kom hvidvin på. Lad den koge næsten væk, og kom så vandet på panden. Lad de benløse fugle stå og simre i væsken i 20 minutter, vend dem jævnligt.

Når kødet er færdigt, tages det af panden, og der skrues op for blusset så pandeskyen koger ind. Når der bare er så meget tilbage, at det lige dækker bunden kommes smørret i og piskes i. Smag til med salt og peber.

Er man i blærehjørnet, er en portion nye kogte kartofler ikke at kimse af her.

Tips

  • Hvis man vil have saucen til at være lidt "rundere" i udtrykket, kan man tilsætte mere smør efter samvittighed.
  • Hvis man vil spice retten lidt op, kan man rulle en lille båd økologisk citron med i den benløse fugl.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 32%
Fedt 44%
2700 kJ - 645 kcal
Gæster