Tilberedningstid
Ca. 1 time og 15 minutter
Det skal du bruge
4 personer
BBQ filet af gris
800 g filet uden fedtkant (Filet Royal)
½ tsk salt
BBQ-marinade
2 spsk tomatpuré
1 dl tomatketchup
2 spsk brun farin
2 spsk soja
2 spsk worchestersauce
1 tsk stødt chili
1 tsk knust stjerneanis
½ tsk salt
Peber
Ærter francaise
1 kg ærter i bælg eller 500 g frosne ærter
150 g perleløg
50 g bacon, evt. i tern
3-4 spsk lys frugteddike, fx æbleeddike
4 stk hjertesalat
½ bundt bredbladet persille
Salt
Peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser til BBQ-marianden i en skål og rør godt sammen til en tæt marinade. Lad den stå i ca. 10 minutter.
- Rids oversiden af fileten på kryds og tværs, ca. ½ cm dyb, så den får lidt tern. Drys med salt og gnid BBQ-marinaden ind i fileten.
- Kom fileten i et ildfast fad og steg i ovn ved 180 grader i ca. 45-60 minutter, til stegen er gylden og karamelliseret. Hvis kødet ikke har fået nok farve, kan du skrue ovnen op på 220 grader de sidste par minutter. Det er vigtigt at centrumtemperaturen er mellem 62-65 grader, så er kødet nemlig mest mørt og saftigt.
- Ærterne skal først være færdige, når kødet er klar. Afsæt en lille halv time til dette (og endnu mindre tid, hvis du bruger ærter fra frost. Men tag dem op af fryseren med det samme).
- Bælg eller optø ærter. Pil perleløg. Skær bacon i små tern.
- Steg bacon på en pande ved god varme til det er gyldent og sprødt. Tilsæt de hele, små perleløg og eddike og lad det stege et par minutter, til løgene bliver bløde.
- Skyl hjertesalat og persille og afdryp. Skær hjertesalat i grove stykker og hak persille.
- Vend salat og persille med ærter, perleløg og bacon. Smag til med salt og peber.
- Server straks med fileten i skiver af ca. 1 cm, så salaten stadig er flot, grøn og sprød.
Tips
- Du kan også bruge perleløg fra frost.
- Server evt. med brød til.
Energifordeling
Nu hedder det Filet Royal af kam fra gris. Før hed udskæringen Filet Royal, hel af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 620 g af retten):
Energi: 1913 kJ (456 kcal)
protein: 58 g
kulhydrat: 34 g
kostfibre: 11 g
fedt: 8 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 308 kJ (73 kcal)
protein: 9 g
kulhydrat: 6 g
kostfibre: 2 g
fedt: 1 g