Baguette med indiskkrydrede sauté-skiver

Baguette med indiskkrydrede sauté-skiver

Af Bente Nissen Lundsgaard | Forår, Sommer | Frokost, Hovedretter, Madpakker | Hverdag


Baguette med indiskkrydrede sauté-skiver

Tilberedningstid

ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

250 g sauté-skiver af svinefilet, ½ cm tykke eller svinemørbrad i skiver, ½-1 cm tykke.

¼-½ tsk hel eller stødt spidskommen
1 spsk rosiner
1 tsk sambal oelek
½ tsk sukker
½ tsk fint salt
½ spsk olie

⅓ agurk
¼ salat- eller rødløg
4 salatblade
1 lime
1 baguette, ca. 200 g
1 spsk peanut butter

Tilbehør

½ kg ærter i bælg eller 250 g sukkerærter
20 radiser

 

Sådan gør du

Skær agurk og løg i tynde skiver. Dryp agurk, løg og salatbladene med 1 spsk limesaft.

Hak spidskommen og rosiner fint. Kom rosinblandingen i en skål sammen med sambal oelek, sukker og salt. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Vend kødstykkerne ned i krydderiblandingen. Varm olie på en pande ved kraftig varme. Læg sauté-skiverne på panden, vend dem straks. Tag kødet af panden. Mørbrad i skiver steges ½ minut på hver side.

Del baguetten på tværs og rist stykkerne på en brødrister. Flæk dem.

Smør brødene med peanut butter og læg kød, agurk, løg og salatblade imellem brødene.

Servér ærter og radiser til.

Tips

  • Gulerødder, peberfrugter eller blomkål kan bruges i stedet for ærter og radiser.
  • Sauteskiver skæres af svinekam, hvor alt fedt og sener på overfladen er fjernet. Skær den i ½ cm tykke skiver.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 50%
Fedt 21%
2720 kJ - 690 kcal