Tilberedningstid
Ca. 3 timer
Det skal du bruge
4 personer
50 g blåskimmelost
1 knoldselleri
Koteletter:
4 herregårdskoteletter
Salt og peber
2 tsk smør
1 bundt timian
4 fed hvidløg
Pæresalat:
2 hjertesalat
2 julesalat
2 pærer
50 g valnødder
Dressing:
2 spsk honning
2 spsk grov sennep
3 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Læg blåskimmelost i fryseren.
- Tænd ovnen på 220 grader.
Selleri
- Læg selleri med skræl i et ovnfast fad og bag den i 2½ time.
Koteletter
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm smør på en pande ved god varme. Det skal bruse af og blive gyldent.
- Brun koteletterne et par minutter på begge sider sammen med timiankviste og pillet og hakket hvidløg.
- Steg dem færdige 10 minutter i ovnen lige inden sellerien er færdig.
Pæresalat
- Skyl hjertesalat og salat og riv dem i stykker med hænderne.
- Skyl pæren og skær den i tynde både.
Dressing
- Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen sammen med salat og pære.
- Riv den frosne ost over salaten og pynt med ristede valnødder.
Servering
Skær skrællen af sellerien og skær den i tykke både. Anret kotelet, selleri og salat på tallerkener som vist på billedet.
Tips
- Koteletterne kan også steges færdige på panden. De skal have 5-6 minutter på hver side.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder det herregårdskotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen kotelet med skam af svinekam fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 565 g af retten):
Energi: 2699 kJ (643 kcal)
protein: 36 g
kulhydrat: 29 g
kostfibre: 14 g
fedt: 41 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 476 kJ (113 kcal)
protein: 6 g
kulhydrat: 5 g
kostfibre: 2 g
fedt: 7 g