Bagt selleri og bitter pæresalat med herregårdskoteletter

Ovnbagte selleri, salat og saftige herregårdskoteletter indgår i vores velsmagende ret til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Af Mikkel Karstad | Efterår, Vinter | Hovedretter | Weekend


Bagt selleri og bitter pæresalat med herregårdskoteletter

Tilberedningstid

Ca. 3 timer

Det skal du bruge

4 personer

50 g blåskimmelost

1 knoldselleri

Koteletter:
4 herregårdskoteletter
Salt og peber
2 tsk smør
1 bundt timian
4 fed hvidløg

Pæresalat:
2 hjertesalat
2 julesalat
2 pærer
50 g valnødder

Dressing:
2 spsk honning
2 spsk grov sennep
3 spsk æbleeddike
3 spsk olivenolie

 

Sådan gør du

  1. Læg blåskimmelost i fryseren.
  2. Tænd ovnen på 220 grader.

Selleri

  1. Læg selleri med skræl i et ovnfast fad og bag den i 2½ time.

Koteletter

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
  2. Varm smør på en pande ved god varme. Det skal bruse af og blive gyldent.
  3. Brun koteletterne et par minutter på begge sider sammen med timiankviste og pillet og hakket hvidløg.
  4. Steg dem færdige 10 minutter i ovnen lige inden sellerien er færdig.

Pæresalat

  1. Skyl hjertesalat og salat og riv dem i stykker med hænderne.
  2. Skyl pæren og skær den i tynde både.

Dressing

  1. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  2. Vend dressingen sammen med salat og pære.
  3. Riv den frosne ost over salaten og pynt med ristede valnødder.

Servering

Skær skrællen af sellerien og skær den i tykke både. Anret kotelet, selleri og salat på tallerkener som vist på billedet.

Tips

  • Koteletterne kan også steges færdige på panden. De skal have 5-6 minutter på hver side.

Energifordeling

Nu hedder det herregårdskotelet af kam fra gris. Før hed udskæringen kotelet med skam af svinekam fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 565 g af retten): 

Energi: 2699 kJ (643 kcal)

protein: 36 g

kulhydrat: 29 g

kostfibre: 14 g

fedt: 41 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 476 kJ (113 kcal)

protein: 6 g

kulhydrat: 5 g

kostfibre: 2 g

fedt: 7 g