Bagels med skinkesalat og spinatsalat med linser

Bagels med skinkesalat og spinatsalat med linser

Af Puk Maia Holm-Søndergaard | Hele året | Frokost, For nybegyndere, Madpakker | Hverdag, Weekend


Bagels med skinkesalat og spinatsalat med linser

Tilberedningstid

Ca. 40 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Bagels med skinkesalat
200 g kogt skinke
1 løg
2 dl fromage frais
150 g optøede ærter
1 bakke karse
1 tsk citronsaft
1½ spsk sennep
Salt og peber
4 hvedebagels (150 g/stk)

Spinatsalat med linser
125 g brune linser
1 rødløg
3 tomater
En lille pose babyspinat
½ spsk olivenolie
75 g fetaost, 3 %
100 g croutoner

Salt og peber

 

 

Sådan gør du

Skinkesalat

  1. Pil og riv løget i en skål. Kom de øvrige ingredienser til skinkesalaten i skålen på nær karsen. Vend skinkesalaten sammen og smag til med salt og peber.
  2. Opvarm brødene inden servering.
  3. Flæk brødene, fyld dem med skinkesalat og drys med karse.

Spinatsalat

  1. Kog linserne efter anvisning på emballagen. Derefter afdryp og afkøl dem.
  2. Pil rødløg og skær det i ringe.
  3. Skyl tomaterne og skær dem i både.
  4. Skyl babyspinat og kom det i en skål sammen med løgringe, tomater, afkølede linser.
  5. Vend salaten med olivenolie.
  6. Smuldr med fetaost og croutoner.

Tips

Energifordeling

Nu hedder udskæringen skinke. Før hed det skinke.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 590 g af retten): 

Energi: 3728 kJ (891 kcal)

Protein: 45 g

Kulhydrat: 118 g

Kostfibre: 13 g

Fedt: 23 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 632 kJ (151 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 20 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 4 g