Tilberedningstid
-
Det skal du bruge
Bagels:
3 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk olie
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 æg
200 g speltmel
350 g hvedemel
Fyld: (til en bagel)
70 g røget laks
2 spsk flødeost naturel
1 spsk karse (eller purløg)
1-2 salatblade
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, sukker, salt og æg (gem en lille smule til pensling). Rør speltmel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er glat og kan æltes på bordet. Ælt den grundigt med 200 tag, og stil den til hævning med plastfilm over i 30-40 min.
Tril den til en pølse, og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en lille pølse, der samles som en tæt ring og glattes godt, så sammenføjningen ikke går op. Efterhæver på plade i 15 min.
Bring en stor gryde vand i kog, og kog 2 ringe ad gangen i 1 min. Sæt dem på pladen igen, og pensl med æg. Bages midt i forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min. Fryses lune.
Flæk en bagel, og smør med flødeost. Læg salatblade på, og top med lakseskiver og krydderurter. Læg sammen, og pak stramt.
Energifordeling
Energiindhold i én bagel med røget laks 1738 kJ (417 kcal)
Protein 24%
Kulhydrat 36%
Fedt 39%