Bagels med røget laks

Bagels med røget laks

Af Helle Brønnum Carlsen | Hele året | Madpakker, Frokost | Hverdag


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

Bagels: 
3 dl lunkent vand 
25 g gær 
1 spsk olie 
1 spsk sukker 
1 tsk salt 
1 æg 
200 g speltmel 
350 g hvedemel 

Fyld: (til en bagel) 
70 g røget laks 
2 spsk flødeost naturel 
1 spsk karse (eller purløg) 
1-2 salatblade

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, sukker, salt og æg (gem en lille smule til pensling). Rør speltmel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er glat og kan æltes på bordet. Ælt den grundigt med 200 tag, og stil den til hævning med plastfilm over i 30-40 min.
Tril den til en pølse, og del den i 12 stykker. Tril hvert stykke til en lille pølse, der samles som en tæt ring og glattes godt, så sammenføjningen ikke går op. Efterhæver på plade i 15 min.
Bring en stor gryde vand i kog, og kog 2 ringe ad gangen i 1 min. Sæt dem på pladen igen, og pensl med æg. Bages midt i forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min. Fryses lune.
Flæk en bagel, og smør med flødeost. Læg salatblade på, og top med lakseskiver og krydderurter. Læg sammen, og pak stramt.

Energifordeling

Energiindhold i én bagel med røget laks 1738 kJ (417 kcal) 
Protein 24%
Kulhydrat 36%
Fedt 39%