Baconsandwich

Skøn mættende baconsandwich i rugbrødsbolle med fyld af spidskål vendt i sød sennep, ketchup, rødløg og drueagurker i skriver.

Af Grethe Andersen | Hele året | Hovedretter | Hverdag, Sund hverdagsmad


Baconsandwich

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 personer

4 skiver bacon knap 1 cm tykke, ca. 150 g – køb evt. et helt stykke bacon og skær selv i skiver
1 lille rødløg
½ citron
Salt
¼ spidskål, 50 - 100 g
½-1 spsk sød sennep fx ravigotte sauce
2 rugbrødsboller, ca. 400 g
1-2 spsk ketchup
1 drueagurk, ca. 50 g

Sådan gør du

Bacon

  1. Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle.
  2. Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side.
  3. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter, hvis skiverne er knap 1 cm tykke. Hvis de er tyndere, er det kortere tid, og hvis de er tykkere, tager det længere tid.
  4. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.

OBS: Mens bacon steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.

Fyld

  1. Pil løg og skær i tynde skiver.
  2. Vend i citronsaft og lidt salt.
  3. Skyl og snit kål fint og vend i sød sennep.
  4. Skær bollerne igennem og smør underbollen med ketchup.
  5. Byg burgeren med kål, stegt bacon, afdryppede rødløg, drueagurker skåret i skrå skiver.
  6. Kom overbollen på toppen.

Tips

  • Der kan bruges bacon i alle tykkelser.
  • Der kan bruges andre typer boller, men så mætter den ikke så meget.
  • Der kan bruges rugbrød i skiver – evt. ristet i stedet for rugbrødsboller.
  • Der kan også kommes en spejlæg evt. stegt på begge sider i sandwichen.
  • Bacon afsmelter meget fedt på panden.

Energifordeling

Nu hedder udskæringen bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 410 g af retten): 

Energi: 3184 kJ (761 kcal)

Protein: 34 g

Kulhydrat: 92 g

Kostfibre: 16 g

Fedt: 25 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 777 kJ (186 kcal)

Protein: 8 g

Kulhydrat: 23 g

Kostfibre: 4 g

Fedt: 6 g