Tilberedningstid
Ca. 30 minutter
Det skal du bruge
2 personer
4 skiver bacon knap 1 cm tykke, ca. 150 g – køb evt. et helt stykke bacon og skær selv i skiver
1 lille rødløg
½ citron
Salt
¼ spidskål, 50 - 100 g
½-1 spsk sød sennep fx ravigotte sauce
2 rugbrødsboller, ca. 400 g
1-2 spsk ketchup
1 drueagurk, ca. 50 g
Sådan gør du
Bacon
- Dup baconskiverne tørre med køkkenrulle.
- Varm panden op ved god varme. Læg skiverne på panden og steg ca. 2 minutter på hver side.
- Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter, hvis skiverne er knap 1 cm tykke. Hvis de er tyndere, er det kortere tid, og hvis de er tykkere, tager det længere tid.
- Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut.
OBS: Mens bacon steger, kan du lave resten – husk dog at vende det jævnligt på panden.
Fyld
- Pil løg og skær i tynde skiver.
- Vend i citronsaft og lidt salt.
- Skyl og snit kål fint og vend i sød sennep.
- Skær bollerne igennem og smør underbollen med ketchup.
- Byg burgeren med kål, stegt bacon, afdryppede rødløg, drueagurker skåret i skrå skiver.
- Kom overbollen på toppen.
Tips
- Der kan bruges bacon i alle tykkelser.
- Der kan bruges andre typer boller, men så mætter den ikke så meget.
- Der kan bruges rugbrød i skiver – evt. ristet i stedet for rugbrødsboller.
- Der kan også kommes en spejlæg evt. stegt på begge sider i sandwichen.
- Bacon afsmelter meget fedt på panden.
Energifordeling
Nu hedder udskæringen bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 410 g af retten):
Energi: 3184 kJ (761 kcal)
Protein: 34 g
Kulhydrat: 92 g
Kostfibre: 16 g
Fedt: 25 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 777 kJ (186 kcal)
Protein: 8 g
Kulhydrat: 23 g
Kostfibre: 4 g
Fedt: 6 g