Bacon-cassoulet med dampet spidskål, jernurt og peberrod

Bacon-cassoulet med dampet spidskål, jernurt og peberrod. Lækker og velsmagende ret med masser af grønt og bælgfrugter. Beregnet til 10 personer.

Af KBH Madhus | Hele året | Hovedretter | Gæster, Fest, Weekend


Bacon-cassoulet med dampet spidskål, jernurt og peberrod

Tilberedningstid

Ca. 1 time

Det skal du bruge

10 personer

Bacon-cassoulet
1 kg saltet bacon af god kvalitet
5 mellemstore løg
300 g flæk-ærter eller udblødte hvide bønner
3 dl øl
5 dl hønse- eller kalvefond
2 laurbærblade

Dampet spidskål
3 små spidskål
1 potte jernurt
50 g smør
Salt
1 lille stang frisk peberrod

Sådan gør du

Skær baconen i fire store stykker og rids skindet på kryds og tværs.
Steg baconstykkerne gyldne i en støbejernsgryde eller dyb pande.
Skræl og hak løgene og kom dem ved sammen med flæk-ærter.
Lad det stege til løgene er glasklare.
Tilsæt øl og lad det koge ind til ⅓.
Tilsæt derefter fond og laurbær, sæt låg på og lad det simre i 40 minutter.

Skær spidskålen i kvarte, pluk bladene af jernurten og læg dem ind mellem spidskålens blade. Sæt en gryde med 1 liter vand, smør og salt i kog.
Kom spidskålen i, sæt låg på gryden og lad det dampe i 3-5 minutter.

Server cassouleten sammen med det dampede kål og riv frisk peberrod over efter smag.

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Før hed det bacon fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 510 g af retten): 

Energi: 2277 kJ (547 kcal)

protein: 26 g

kulhydrat: 25 g

kostfibre: 10 g

fedt: 36 g

 


Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 448 kJ (107 kcal)

protein: 5 g

kulhydrat: 5 g

kostfibre: 2 g

fedt: 7 g