Tilberedningstid
Ca. 50 minutter
Det skal du bruge
4 personer
Frikadeller
10 korianderfrø
10 spidskommenfrø
500 g hakket grisekød, 8-12 %
1 løg
1 æble
2 kviste timian
1 kvist mynte
Salt
Peber
1 spsk olie
Baba ganoush
4 courgetter (squash/zucchini)
1 bundt basilikum
1 hel tørret chili eller en halv frisk
1-2 spsk røget paprika
1 usprøjtet citron
1 dl olivenolie
20 g mandler
Salt
Peber
Spejlæg
4 æg
2 tsk olie
Pynt
10 g mandler
Sådan gør du
- Varm en pande ved lav varme.
- Rist koriander og spidskommen til de begynder at poppe og dufte.
- Knus dem i en morter. Man kan bruge stødte krydderier i stedet for.
- Pil løg og skyl æble, riv dem fint på et rivejern og kom i en skål sammen med kødet.
- Tilsæt krydderier, salt og peber og bland godt sammen, så farsen bliver lidt sej og sammenhængende. Vigtigt at røre til man mærker farsen blive sej.
- Skyl mynte og timian, hak fint og bland det i farsen.
- Sæt farsen i køleskabet og lad den hvile i 15 minutter, så den sætter sig og tager smag fra krydderierne.
- Varm olie på en pande ved god varme.
- Form farsen til boller med en ske. Steg dem på alle sider til de er gyldne og sprøde 7-8 minutter i alt.
- Hold kødbollerne lune.
- Tænd ovnen på 230 grader.
- Skyl courgetter, aftør grundigt og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Drys med let knust tørret chili, salt, peber, lidt olivenolie og halvdelen af basilikum.
- Bag courgetter i 35 minutter, så de får en flot ”brændt”overflade, bliver møre og falder godt sammen.
- Tag courgetter ud af ovnen og lad dem køle lidt af og evt. smide lidt væske.
- Blend courgetter med olivenolie, hakkede mandler, røget paprika, saft og fintrevet skal fra citron, resten af basilikum – men gem lidt til pynt, salt og friskkværnet peber til en blød baba ganoush.
- Tør panden af og kom lidt ny olie på.
- Slå de 4 æg ud på panden og steg dem 2-3 minutter, så æggehviden sætter sig og blommen stadig er flydende. Krydr med salt og peber.
- Server baba ganoush i bunden af en dyb tallerken, frikadellerne ovenpå, så spejlæg og til sidst drys med hakkede mandler og basilikum.
Tips
- Server evt. brød eller salat til retten.
-
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk
Energifordeling
Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.
Næringsindhold pr. person (ca. 590 g af retten):
Energi: 2883 kJ (689 kcal)
Protein: 38 g
Kulhydrat: 15 g
Kostfibre: 9 g
Fedt: 52 g
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi: 488 kJ (117 kcal)
Protein: 6 g
Kulhydrat: 3 g
Kostfibre: 2 g
Fedt: 9 g