Baba ganoush med frikadeller og spejlæg

Lækre krydrede frikadeller og spejlæg serveret sammen med en blød baba ganoush lavet på squash, basilikum og mandler.

Af Mikkel Karstad | Hele året | Hovedretter | Hverdag


Baba ganoush med frikadeller og spejlæg

Tilberedningstid

Ca. 50 minutter

Det skal du bruge

4 personer

Frikadeller
10 korianderfrø
10 spidskommenfrø
500 g hakket grisekød, 8-12 %
1 løg
1 æble
2 kviste timian
1 kvist mynte
Salt
Peber
1 spsk olie

Baba ganoush
4 courgetter (squash/zucchini)
1 bundt basilikum
1 hel tørret chili eller en halv frisk
1-2 spsk røget paprika
1 usprøjtet citron
1 dl olivenolie
20 g mandler
Salt
Peber

Spejlæg
4 æg
2 tsk olie

Pynt
10 g mandler

Sådan gør du

  1. Varm en pande ved lav varme.
  2. Rist koriander og spidskommen til de begynder at poppe og dufte.
  3. Knus dem i en morter. Man kan bruge stødte krydderier i stedet for.
  4. Pil løg og skyl æble, riv dem fint på et rivejern og kom i en skål sammen med kødet.
  5. Tilsæt krydderier, salt og peber og bland godt sammen, så farsen bliver lidt sej og sammenhængende. Vigtigt at røre til man mærker farsen blive sej.
  6. Skyl mynte og timian, hak fint og bland det i farsen.
  7. Sæt farsen i køleskabet og lad den hvile i 15 minutter, så den sætter sig og tager smag fra krydderierne.
  8. Varm olie på en pande ved god varme.
  9. Form farsen til boller med en ske. Steg dem på alle sider til de er gyldne og sprøde 7-8 minutter i alt.
  10. Hold kødbollerne lune.
  11. Tænd ovnen på 230 grader.
  12. Skyl courgetter, aftør grundigt og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  13. Drys med let knust tørret chili, salt, peber, lidt olivenolie og halvdelen af basilikum.
  14. Bag courgetter i 35 minutter, så de får en flot ”brændt”overflade, bliver møre og falder godt sammen.
  15. Tag courgetter ud af ovnen og lad dem køle lidt af og evt. smide lidt væske.
  16. Blend courgetter med olivenolie, hakkede mandler, røget paprika, saft og fintrevet skal fra citron, resten af basilikum – men gem lidt til pynt, salt og friskkværnet peber til en blød baba ganoush.
  17. Tør panden af og kom lidt ny olie på.
  18. Slå de 4 æg ud på panden og steg dem 2-3 minutter, så æggehviden sætter sig og blommen stadig er flydende. Krydr med salt og peber.
  19. Server baba ganoush i bunden af en dyb tallerken, frikadellerne ovenpå, så spejlæg og til sidst drys med hakkede mandler og basilikum.

 

Tips

  • Server evt. brød eller salat til retten.
  • Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på www.smækpåsmagen.dk

Energifordeling

Nu hedder udskæringen hakket grisekød. Før hed det hakket svinekød.

 

Næringsindhold pr. person  (ca. 590 g af retten): 

Energi: 2883 kJ (689 kcal)

Protein: 38 g

Kulhydrat: 15 g

Kostfibre: 9 g

Fedt: 52 g

 

Næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 488 kJ (117 kcal)

Protein: 6 g

Kulhydrat: 3 g

Kostfibre: 2 g

Fedt: 9 g