Tilberedningstid
Ca. 8 timer + tid til marinering
Det skal du bruge
24 personer til buffet eller frokostbord
500 g nakkefilet 
1 tsk salt 
1 tsk farin eller anden sukker 
½ tsk knust sort peber 
1 citron 
1-2 kviste frisk rosmarin 
24 skiver flute 
1 fed hvidløg 
75 – 100 g rucola salat 
50 g frisk gedeost eller feta 
Løgmarmelade 
400 g rødløg 
2 kviste frisk timian 
1 spsk olie eller smør 
3 spsk farin eller anden sukker 
3 spsk balsamico
Sådan gør du
- Bland salt, farin og peber og gnid det ind i kødet. Læg det i en kraftig plastpose fx frysepose i køleskabet 12 timer. Vend det jævnligt.
 - Tag kødet ud og dup det tørt. Læg det i en lille ovnfast fad/stegeso med låg. Tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft, rosmarin og 2 dl vand og læg låg på. Sæt fadet i ovnen og tænd på 100 grader. Lad det stå i 7-8 timer – til kødet falder fra hinanden, når man stikker en gaffel i det.
 - Skær løgene igennem på langs og skær dem derefter i tynde skiver. Steg dem langsomt bløde i en dyb pande med olie eller smør, timian, salt og peber ved svag varme i ca. 20 minutter. Tilsæt farin og balsamico og lad det stege videre ved lav varme yderligere ca. 20 minutter – til de er som marmelade.
 - Hæld dem over i et syltetøjsglas og fjern timiankvistene. Sæt låg på og stil det i køleskabet.
 - Tag kødet op. Fjern fedt, m.v. fra det kogte kød. Flå kødet i strimler med et par gafler og rør lidt af stegevæsken i.
 - Rist brødet og gnid det med et overskåret hvidløgsfed.
 - Anret rucolasalat, kød, løgmarmelade og lidt frisk gedeost på brødet.
 
Tips
- Svinekæber eller svinebov kan bruges i stedet for nakkefilet.
 - Kødet kan laves flere dage i forvejen og opbevares på køl.
 - Kødet kan fryses.
 - Pulled pork er også langtidsstegt svinekød.
 - Løg-marmeladen kan laves flere dage i forvejen og gemmes i køleskabet.
 
Energifordeling
		Energifordeling og -indhold pr. person 
Protein 20% 
Kulhydrat 49% 
Fedt 31% 
135 kJ – 35 kcal