Det skal du bruge
4 personer
400 g grønne bønner, evt. fra frost
1 stor gulerod, 150 g
1 lille rødløg, 75 g
1½ spsk soltørrede og hakkede tomater i olie
50 g salatost - fetastyle
1 fed hvidløg
4 spsk vineddike
2 spsk olivenolie
1 tsk sukker
1 tsk salt
Peber
2 kviste timian
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Find ingredienserne og et serveringsfad frem.
- Kog bønnerne efter anvisning på posen, så de stadig har lidt bid. Køl dem af og læg dem på fadet.
- Skræl guleroden og skær den i tændstiktynde stave på ca. 3 cm i længden. Læg dem over bønnerne
- Pil rødløget og snit det i tynde, tynde skiver – meget gerne på mandolinjern. Fordel dem på fadet
- Fordel de soltørrede tomater på fadet.
- Bryd salatosten i små stykker og læg på salaten.
- Pres hvidløget ned i en lille røreskål. Tilsæt eddike, olie, sukker, salt og peber og rør dressingen sammen. Pil bladene af timian og rør dem med i dressingen, der fordeles over salaten. Vend den evt. lidt rundt, så dressingen spredes på grøntsagerne.
Servering
- Denne salat kan serveres med godt brød som et vegetarisk måltid eller med et velstegt stykke kød.
- Her nedenfor finder du tilberedningsmetoder til kød, der går godt til denne salat.
Se grundtilberedning af koteletter fra gris her
Se grundtilberedning af bøf af oksefilet