Brændende kærlighed trin-for-trin

Nem opskrift på den klassiske ret: Brændende kærlighed. Hele familiens favoritret.

Af Anne Skovgaard-Petersen | Efterår, Vinter | For nybegyndere, Hovedretter | Hverdag


Brændende kærlighed

Tilberedningstid

ca. 30 minutter

Det skal du bruge

4 personer

250-300 g røget bacon eller bryst fra gris, stegestykket
3 store løg

Kartoffelmos:

1¼ kg melede kartofler
1½-2 dl mælk, fx minimælk
25 g smør
Salt
Peber

Tilbehør

100 g rødbeder

Sådan gør du

Kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand.
  3. Kog dem ca. 20 minutter til det er godt møre.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne, men gem ca. 1 dl.
  5. Mos kartoflerne med en håndmixer eller en kartoffelmoser.
  6. Varm mælken i en gryde.
  7. Rør den varme mælk og kartoffelvandet i kartoffelmosen, så den bliver tilpas lind.
  8. Kom smørret i og smag til med salt og peber.

Bacon og løg

  1. Skær bacon i små tern.
  2. Pil løget og skær det i skiver.
  3. Rist baconternene sprøde på en pande.
  4. Læg baconternene over på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af.
  5. Steg løgene gyldne og møre.

Servering

Bacon/løg blandingen hældes over kartoffelmosen. Hæld evt. lidt af stegefedtet over retten.

Tips

  • Brug en kartoffelstøder eller purépresser til at mose kartoflerne med.
  • Ristede æbletern kan blandes med bacon og løg.

Energifordeling

-