Brændende kærlighed trin-for-trin

Brændende kærlighed trin-for-trin

Af Anne Skovgaard-Petersen

Det skal du bruge

4 personer

250-300 g røget bacon eller svinebryst, stegestykket

3 store løg

 

Kartoffelmos:

1¼ kg melede kartofler

1½-2 dl mælk, fx minimælk

25 g smør

Salt og peber


Tilbehør

100 g rødbeder


ca. 30 minutter


Sådan gør du

Sådan skal du gøre:

Kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand.
  3. Kog dem ca. 20 minutter til det er godt møre.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne, men gem ca. 1 dl.
  5. Mos kartoflerne med en håndmixer eller en kartoffelmoser.
  6. Varm mælken i en gryde.
  7. Rør den varme mælk og kartoffelvandet i kartoffelmosen, så den bliver tilpas lind.
  8. Kom smørret i og smag til med salt og peber.

Bacon og løg:

  1. Skær bacon i små tern.
  2. Pil løget og skær det i skiver.
  3. Rist baconternene sprøde på en pande.
  4. Læg baconternene over på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af.
  5. Steg løgene gyldne og møre.

Servering:

Bacon/løg blandingen hældes over kartoffelmosen. Hæld evt. lidt af stegefedtet over retten.

Tips


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Med 1 spsk stegefedt
Protein 10%
Kulhydrat 37%
Fedt 53%
3110 kJ - 740 kcal

Uden tilsætning af ekstra stegefedt
Protein 11%
Kulhydrat 43%
Fedt 46%
2735 kJ - 650 kcal
Sund hverdagsmad