Det skal du bruge
4 personer
Rodfrugtmos
900 g kartofler
2 pastinakker, 200 g
200 g selleri
2 dl mælk, fx minimælk
25 g smør
Salt og peber
Bacon, løg og æble
250 g røget bacon gerne tørsaltet eller 300 g bryst af gris (stegestykket)
1 stort og 1 lille løg, ca. 300 g
1 æble gerne Ingrid Marie eller Elstar, 110 g
100 g rødbeder
25 g purløg
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Rodfrugtmos
- Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker.
- Kom rodfrugterne i en gryde og dæk dem med vand.
- Kog dem ca. 20 minutter til de er godt møre.
- Hæld vandet fra rodfrugterne.
- Mos rodfrugterne med en håndmixer eller en kartoffelmoser.
- Varm mælken i en gryde.
- Rør den varme mælk i rodfrugtemosen, så den bliver tilpas lind.
- Kom smørret i og smag til med salt og peber.
Bacon, løg, rødbede og æble
- Skær bacon i små tern.
- Pil løgene og skær dem i skiver eller tern.
- Rist baconternene sprøde på en pande.
- Læg baconternene over på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af.
- Steg løgene gyldne og møre i stegefedtet fra bacon.
- Skær æblet og rødbeder i tern og steg dem med løgene.
Servering
- Bacon/løg/rødbede/æble blandingen hældes over rodfrugtmosen. Klip purløg og drys over retten.
Tips
- Brug en kartoffelstøder eller purépresser til at mose rodfrugterne med.
- I stedet for pastinakker og selleri kan du bruge persillerødder eller gulerødder.
- I stedet for friske rødbeder kan du bruge syltede rødbeder og/eller agurk.