Det skal du bruge
4 personer
250-300 g røget bacon eller svinebryst, stegestykket3 store løg
Kartoffelmos:
1¼ kg melede kartofler
1½-2 dl mælk, fx minimælk
25 g smør
Salt og peber
Tilbehør
100 g rødbederCa. 30 minutter
Sådan gør du
Kartoffelmos:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
2. Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand.
3. Kog dem ca. 20 minutter til det er godt møre.
4. Hæld vandet fra kartoflerne, men gem ca. 1 dl.
5. Mos kartoflerne med en håndmixer eller en kartoffelmoser.
6. Varm mælken i en gryde.
7. Rør den varme mælk og kartoffelvandet i kartoffelmosen, så den bliver tilpas lind.
8. Kom smørret i og smag til med salt og peber.
Bacon og løg:
1. Skær bacon i små tern.
2. Pil løget og skær det i skiver.
3. Rist baconternene sprøde på en pande.
4. Læg baconternene over på et stykke køkkenrulle, så de kan dryppe af.
5. Steg løgene gyldne og møre.
Servering:
Bacon/løg blandingen hældes over kartoffelmosen. Hæld evt. lidt af stegefedtet over retten.
Tips
- Brug en kartoffelstøder eller purépresser til at mose kartoflerne med.
- Ristede æbletern kan blandes med bacon og løg.