Boller i karry med blomkålsris trin-for-trin

Boller i karry med blomkålsris trin-for-trin

Af madskoler.dk

Det skal du bruge

5 personer

Kødboller:
1 gulerod, ca. 65 g
1 løg, ca. 100 g
½ æble, ca. 50 g
450 g hakket gris og kalv, 8-12% fedt
1 spsk karry
2 spsk hvedemel
1 æg
1½ dl mælk
1 tsk salt
1 tsk peber

Kogning af kødboller:
2 liter vand
2 grøntsagsbouillonterninger

Karrysovs:
1 løg
1 æble
3 fed hvidløg
2 tsk olie
2 spsk karry
1 spsk mangochutney
2 dl madlavningsfløde, 8%
6-7 dl kogevand
fra kødboller
Salt og peber

Blomkålsris:
½ bundt persille
1¼ blomkål, ca. 1 kg
1 tsk salt
Salt og peber

 


Ca. 1 time og 20 minutter


Sådan gør du

Kødboller:

  1. Skræl gulerod, skær enderne af og riv guleroden
  2. Pil løg og riv det
  3. Skyl æblet, halver det, skær kærnehus fra og riv æblet
  4. Læg kød i en skål og rør det sammen med de revne grøntsager og æble
  5. Tilsæt karry og mel og rør rundt
  6. Tilsæt æg og rør rundt
  7. Rør til sidst mælk, salt og peber i farsen – den skal være ret fast

Kogning af kødboller:

  1. Bring vandet i kog
  2. Tilsæt bouillonterninger
  3. Form halvdelen af farsen til boller med en spiseske og læg dem på en tallerken
  4. Kog bollerne i ca. 10 minutter – til de flyder op til overfladen
  5. Tag dem op med en hulske og læg dem på en ren tallerken
  6. Gentag med den anden halvdel af farsen

Karrysovs:

  1. Pil løg og hak det fint
  2. Skyl æblet, halver det og skær kærnehuset fra
  3. Skær æblet i små tern (kan også rives)
  4. Pil hvidløg og hak dem fint
  5. Varm olie i en gryde ved god varme
  6. Tilsæt løg, æble, hvidløg og karry
  7. Steg et par minutter uden, at det tager farve
  8. Tilsæt mangochutney og madlavningsfløde
  9. Si 6-7 dl kogevand fra bollerne over i en skål
  10. Tilsæt kogevand lidt efter lidt. Saucen må ikke blive for tynd
  11. Kog i 10 minutter ved middel varme
  12. Blend sovsen og smag den til med salt og peber og evt. lidt mere karry
  13. Læg bollerne i sovsen og varm dem op ved middel varme

Blomkålsris:

  1. Skyl persille og hak det groft
  2. Skyl blomkål og fjern de grønne blade
  3. Riv blomkål groft på et rivejern
  4. Hæld blomkålsris i en gryde og tilsæt vand til det dækker
  5. Tilsæt salt og lad det koge 3 minutter
  6. Hæld blomkålsris i en sigte, så vandet løber af
  7. Hæld blomkålsris i en skål og vend med persille
  8. Smag til med salt og peber

 

Udlånt af madskoler.dk

Tips

  • Har du ikke en blender, kan du undlade at blende sovsen – skær i det tilfælde blot æble, hvidløg og løg ekstra fint eller riv æble og løg på rivejern og brug
    hvidløgspresser til hvidløget.
  • For at opnå mest mulig smag, kan du svitse karry i det varme fedtstof, inden du tilsætter resten af ingredienserne.
  • Drys lidt persille over blomkålsrisene inden servering – det giver lidt mere farve til retten.
  • Eller lav en separat skål med persille, så man selv kan dosere mængden.

energifordeling

Ikke beregnet
Sund hverdagsmad