Det skal du bruge
2 personer
2 bøffer af oksefilet uden fedtkant, 2 cm tykke, a 125 gSalt og peber
2 tsk olie
Marinade
1 fed hvidløg
½ citron
Et par kviste frisk timian eller 2 tsk tørret
2 tsk olie
1 tsk honning eller sukker
Salat
200 g grønne bønner
200 g cherrytomater gerne forskellige farver
Rucola, 40 g
½ dåse røde kidney-beans
30 minutter
Sådan gør du
Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut, vend og brun den anden side 1 minut. Skru ned til middel varme og steg til saften kommer op på overfladen. Vend og steg på den anden side, til saften kommer op. Så er kødet rosa indeni. Det tager 6-8 minutter i alt. Tag kødet af og kasser stegefedtet.
Pres eller hak hvidløg, riv skal og pres saft af citron og pisk marinaden sammen. Smag den til med salt og peber og hæld den over de varme bøffer. Skær bøfferne i skiver på skrå.
Kog de grønne bønner og åbn dem evt. som en ærtebælg. Skær tomaterne i halve. Skær rucola i grove stykker. Afdryp kidney-beans. Bland alle ingredienserne til salaten og smag til med salt og peber.
Tips
- Grønne asparges eller sukkerærter kan bruges i stedet for grønne bønner.
- Skær en lille flig af det ene hjørne af bøffen og tjek, at kødet er svagt rosa.
- ½ dåse kidney-beans bruges også i opskriften Den Slanke Chili con Carne.
- Kikærter kan bruges i stedet for kidney-beans.