Det skal du bruge
4 personer
Kødet
400 g minutstrimler eller flæsk, eller andet stykke kød.
1 tsk mørk miso
1 spsk soja
1 tsk honning
1 usprøjtet lime
¼ frisk rød chili uden kerner
8 bao, frosne kan købes i asiatisk købmand
2 spsk olivenolie
Bao
2 dl vand
10 g gær
1 spsk sukker
50 g smør
1 tsk salt
400 g hvedemel
Lynsyltet kål
½ spidskål
1 tsk havsalt
4 forårsløg
1 fed hvidløg
15 g frisk ingefær
2 spsk sesamfrø
¾ frisk rød chili
1 tsk honning
1 lime
2 spsk fishsauce
Pynt
1 dl chilimayo
½ bundt frisk koriander
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Kom minutstrimler i en skål, sammen med miso, soja, honning, skal og saft fra lime og fint hakket chili.
- Vend det hele godt rundt, så kødet bliver ensartet marineret, lad det stå og trække i 15-20 minutter gerne længere tid. Se tip.
- Rør gær ud i vand, tilsæt sukker, smeltet smør, salt og halvdelen af hvedemel.
- Rør det hele sammen, til dejen er helt glat, tilføj resten mel lidt efter lidt. Når dej er glat og smidig, sæt den til hævning på køl natten over eller i 2 timer på køkkenbordet.
- Del dejen op i otte lige store stykker og rul dem ud til runde flade boller. Pensl med olie på den ene side og fold dem halvt over, så den olierede halvdel er i midten.
- Lad boller hæve i 30 minutter.
- Bring en gryde med vand i kog. Kom en asiatisk dampkoger på gryden. Kom et stykke bagepapir i bunden, som prikkes godt igennem, så der kommer mange huller i – sæt et par boller på og damp dem i ca. 20 minutter.
- Hvis du ikke har en dampkoger, så brug en sigte over en gryde med kogende vand i, kom bagepapir i (prik mange huller i bagepapiret) og sæt låg på.
- Varm olie på en pande ved høj varme. Steg halvdelen af kødet 2 minutter, så det får en flot stegeskorpe og stadig er saftigt i midten.
- Tag kød af panden og steg resten af kødet på samme måde.
- Tag de yderste blade af spidskål og snit det helt fint.
- Kom det i en skål, drys med salt og giv kål et par klem, så det falder lidt sammen.
- Skær top og rod af forårsløg, skyl og snit det helt fint.
- Hak hvidløg og ingefær, tilsæt til kål sammen med forårsløg, sesamfrø, finthakket chili, honning og fintrevet skal og saft fra lime og fishsauce.
- Vend det hele godt sammen og lad det trække i 15 minutter, så kål falder lidt sammen med stadig holder sin sprødhed.
- Anret bao med lidt chili mayo, syltet kål, kød og frisk koriander.
Opskriften er fra SMÆK PÅ SMAGEN. Se mere på smækpåsmagen.dk.
Tips
- Kødet kan med fordel marineres dagen inden og opbevares i køleskabet.