Auberginesushi

Auberginesushi

Af Bente Nissen Lundsgaard | Hele året | Hovedretter, Buffet | Fest, Gæster, Hverdag, Jul, Nytår, Weekend


Auberginesushi

Tilberedningstid

over 2 timer

Det skal du bruge

Buffet 8 personer eller middag 4 personer (24 stk.)

3 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, a ca. 100 g
½ dl teriyakisauce
1 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk olie

250 g sushiris
2 spsk ris- eller hvidvinseddike
1½ spsk sukker
1 bundt persille
3 spsk cremefraiche 18%
3 tsk wasabi pasta

2-3 auberginer
1 spsk olie

½ agurk
purløg
film

1½ dl sojasauce
1 spsk frisk ingefær
1½ tsk wasabi pasta

Tilbehør

Revet gulerod af 3 gulerødder

 

Sådan gør du

Hæld teriyakisauce over kødet. Tilsæt finthakket hvidløg. Lad kødet marinere i køleskab mindst 2 timer. Afdryp kødet og krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side, til de er lige netop gennemstegte eller 1½ minut, så de er rosa. Lad kødet blive koldt.

Kom risen i 4 dl vand. Kog under låg ved svag varme i ca. 15 minutter. Tag låget af og damp evt. overskydende vand væk. Smag til med eddike og sukker og afkøl risen. Rør 3-4 spsk hakket persille, cremefraiche og wasabi i risen.

Tænd ovnen på 225 grader. Skær auberginerne i meget tynde skiver på den lange led. Fordel skiverne på bagepapir og pensl dem med olie. Krydr med salt og peber. Sæt pladen øverst i ovnen i 7-8 minutter. Gør det ad et par omgange. Afkøl aubergineskiverne.

Rul 4 stykker film ud, 25 cm lange. Fordel aubergineskiverne i 4 firkantede plader på filmen, som måler 20 cm i bredden og 14 cm i højden. Fordel risen på aubergineskiverne, lad de øverste 2 cm være fri for ris. Skær medaljonerne og agurken i tynde stave og læg dem i en stribe på midten.

Rul nu rullen fast sammen ved hjælp af filmen. Læg rullerne i køleskab 3-4 timer eller natten over. Skær enderne af rullerne og skær dem derefter i ca. 3 cm tykke skiver. Bind en stilk purløg omkring hver sushi.


Rør lidt af sojasaucen med revet ingefær og wasabi. Tilsæt resten af sojasaucen.

Tips

  • Kødet kan marinere i køleskab i op til et døgn.
  • Lav evt. en salat til sushien af revne gulerødder og reven kinaradise. Servér evt. også ekstra wasabi og frisk revet ingefær i små skåle.
  • Man kan lægge tynde, kogte gulerodsstænger på risen i stedet for agurk.
  • Man kan udskifte auberginerne med 4 plader noritang.
  • Har man bambusmåtte kan man lægge filmen herpå, så er det lettere at rulle sushirullen sammen.

Energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Buffet
Protein 24%
Kulhydrat 60%
Fedt 16%
1025 kJ - 245 kcal

Middag

Protein 24%
Kulhydrat 60%
Fedt 16%
2050 kJ - 490 kcal