Aspargessuppe med karrykylling

Aspargessuppe med karrykylling

Af Bente Nissen Lundsgaard | Sommer | Hovedretter | Hverdag


Tilberedningstid

-

Det skal du bruge

4 personer

500 g grønne asparges
2 løg
1 tsk smør eller olie
2 dl tør hvidvin
8 dl hønsebouillon eller optøet hønsesuppe fra frost
2 dl fløde 9 %
2 tsk majsstivelse
1-2 tsk citronsaft
salt, peber
2 spsk hakket persille

Desuden:
500 g kyllingebrystfilet
1-1½ spsk gul currypaste
1 spsk olie
2 spsk hakkede peanuts
12 spyd
Salt

Tilbehør

Flute

Sådan gør du

Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra aspargesene og gem dem. Skær stængerne i mindre stykker.

Hak løgene og svits dem kort i smør sammen med aspargesstykkerne i en gryde. Tilsæt vin og bouillon og kog det sammen ca. 20 minutter. Mix suppen jævn i en foodprocessor eller blender sammen med persillen.

Pres den herefter gennem en sigte. Varm op igen.

Udrør majsstivelsen i fløden og rør det i. Kom hovederne i suppen og kog dem med 3-4 minutter.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og vend dem i currypaste, olie og peanuts. Stik dem på spyd. Læg spyddene på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Tjek at de er gennemstegt.

Server suppen med spyddene og flute til.

Energifordeling

Energi pr. person: 2620 kilojoule (630 kcal)

Energifordeling:
Protein: 45 g- 29 %
Kulhydrat: 62 g- 41 %
Fedt: 21 g - 30 %

Grøntsager pr. person: 125 g