Asparges, hvide – sous vide og grill

Asparges er i sæson i forsommeren. På de friske asparges er hovederne friske og spændstige, kroppen hvid, og enderne lyse, de må ikke være indtørrede eller brune. De skal have et sprødt knæk. Sous vide-tilberedning kan ramme det punkt, hvor aspargesen er tilberedt og saftig, men stadig har bid og masser af smag. Den afsluttende, korte tur på grillen (eller en hed pande) tilfører lidt røg og brændte noter til smagen.

Forår | Gæster, Grill, Hverdag


Asparges, hvide – sous vide og grill

Tilberedningstid

Sous vide 25-35 minutter

Det skal du bruge

4 personer

500 g hvide asparges
1 tsk salt
1 spsk madolie

 

Sådan gør du

Sous vide-forbered asparges

  1. Knæk den nederste (seje) del af og smid den væk. Skræl resten fra lige under hovedet og ned.
  2. Fordel saltet på aspargesene.
  3. Vakuumer og sous vide-tilbered dem ved 70 grader i 25 minutter (35 minutter hvis de er meget tykke).
  4. De er nu klar til at spise – bortset fra grillskorpen!
  5. Gem evt. maden på køl (se mere under tips).
  6. Tag aspargesene ud af posen (hæld væden fra) og dup dem tørre.
  7. Pensl dem med lidt madolie.

Grill asparges

  1. Opvarm grillen til max. varme (250-300 grader) og lad den blive gennemvarm.
  2. Grill aspargesene 1-1½ min på hver side.

Server

Drys med lidt flagesalt.

Tips

Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:

  1. Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen bagerst i køleskabet i op til 1 uge.
  2. ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.

 

Du kan se mere om cook-chill i videoen her.

 

Godt til alle slags kød, fjerkræ og fisk som tilbehør

Energifordeling

-