Tilberedningstid
Sous vide 25-35 minutter
Det skal du bruge
4 personer
500 g hvide asparges
1 tsk salt
1 spsk madolie
Sådan gør du
Sous vide-forbered asparges
- Knæk den nederste (seje) del af og smid den væk. Skræl resten fra lige under hovedet og ned.
- Fordel saltet på aspargesene.
- Vakuumer og sous vide-tilbered dem ved 70 grader i 25 minutter (35 minutter hvis de er meget tykke).
- De er nu klar til at spise – bortset fra grillskorpen!
- Gem evt. maden på køl (se mere under tips).
- Tag aspargesene ud af posen (hæld væden fra) og dup dem tørre.
- Pensl dem med lidt madolie.
Grill asparges
- Opvarm grillen til max. varme (250-300 grader) og lad den blive gennemvarm.
- Grill aspargesene 1-1½ min på hver side.
Server
Drys med lidt flagesalt.
Tips
Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen bagerst i køleskabet i op til 1 uge.
- ½ time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
Godt til alle slags kød, fjerkræ og fisk som tilbehør
Energifordeling
-