Asiatisk blomkålssalat med bacontopping

Sprød, lækker og grov blomkålssalat med frugt og knasende sprød bacon. Der er kun en lille smule kød i denne ret, ca 30 g pr person. Kødet fremmer optagelsen af jern og zink fra grøntsagerne, det kaldes kødfaktoren. At justere kødfaktoren i dine måltider kan være en del af en sund kost .

Af Puk Maia Holm-Søndergaard, Hanne Castenschiold | Hele året | Hovedretter, Kødfaktor | Hverdag


Tilberedningstid

Ca. 20 minutter

Det skal du bruge

4 personer

1 blomkålshoved, 600 g

400 g fine grønne ærter

1 mango

Dressing
3 dl drænet yoghurt, 10%

1 tsk karry

2 spsk mangochutney

10 g frisk ingefær

1 tsk salt

peber

Pynt
1 pakke bacon, sliced,125 g

1 bakke brøndkarse eller almindelig karse

Tilbehør

200 g fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  1. Del blomkål i små buketter og optø ærterne, hvis de er frosne
  2. Skræl mango, skær kødet fri af stenen og skær det i små tern
     

Dressing 

  1. Bland en dressing af yoghurt, karry, chutney og friskrevet ingefær
  2. Smag til med salt og peber
     

Blomkålssalat 

  1. Vend blomkål, ærter og mango i dressingen og lad den trække i ca. ½ time.
  2. Del baconskiverne i fire stykker
  3. Varm en pande ved god varme og steg bacon gyldent og sprødt
  4. Pynt med bacon og (brønd)karse ved servering
     

Tilbehør

Skær og rist evt. fuldkornsrugbrødet og server til blomkålssalaten

Energifordeling

Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.

 


Næringsindhold pr. person  (ca. 470 g af retten): 

Energi: 1774 kJ (422 kcal)

protein: 20 g

kulhydrat: 46 g

kostfibre: 14 g

fedt: 15 g

 

Energiindhold pr. 100 g:

Energi: 376 kJ (90 kcal)

protein: 4 g

kulhydrat: 10 g

kostfibre: 3 g

fedt: 3 g

 

Kødfaktor 15-50 g kød pr. person