Tilberedningstid
Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
4 personer
1 blomkålshoved, 600 g
400 g fine grønne ærter
1 mango
Dressing
3 dl drænet yoghurt, 10%
1 tsk karry
2 spsk mangochutney
10 g frisk ingefær
1 tsk salt
peber
Pynt
1 pakke bacon, sliced,125 g
1 bakke brøndkarse eller almindelig karse
Tilbehør
200 g fuldkornsrugbrød
Sådan gør du
- Del blomkål i små buketter og optø ærterne, hvis de er frosne
- Skræl mango, skær kødet fri af stenen og skær det i små tern
Dressing
- Bland en dressing af yoghurt, karry, chutney og friskrevet ingefær
- Smag til med salt og peber
Blomkålssalat
- Vend blomkål, ærter og mango i dressingen og lad den trække i ca. ½ time.
- Del baconskiverne i fire stykker
- Varm en pande ved god varme og steg bacon gyldent og sprødt
- Pynt med bacon og (brønd)karse ved servering
Tilbehør
Skær og rist evt. fuldkornsrugbrødet og server til blomkålssalaten
Energifordeling
Nu hedder det bacon fra gris. Tidligere hed udskæringen bacon fra svin.
Næringsindhold pr. person (ca. 470 g af retten):
Energi: 1774 kJ (422 kcal)
protein: 20 g
kulhydrat: 46 g
kostfibre: 14 g
fedt: 15 g
Energiindhold pr. 100 g:
Energi: 376 kJ (90 kcal)
protein: 4 g
kulhydrat: 10 g
kostfibre: 3 g
fedt: 3 g
Kødfaktor 15-50 g kød pr. person